Dušan Vlahović i Mojze Ken (© Reuters)
Dušan Vlahović i Mojze Ken (© Reuters)

Otkup aktiviran: Juventus isplatio 28.000.000 evra Evertonu za Kena

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 11:43

Englezima može da legne još 3.000.0000 na ime bonusa…

Otišao je da bi se vratio. Mojze Ken je pre dva završio proputovanje po Engleskoj i Italiji, poslednjeg dana prelaznog roka spakovao je stvari i krenukuo ka Torinu i Juventusu, gde se pojavio na fudbalskoj mapi. Stigao je na dvogodišnju pozajmicu i uverio Bjankonere da treba da ga otkupe.

Danas je i to završeno: Stara dama je odlučila da ga zadrži, da ostane tu i po isteku pozajmice. Italijanski i engleski mediji pišu da je sve gotovo, te da će Mojze Ken i nadalje igrati u torinskom klubu. Čelnici Juventusa i Evertona su se rukovali, engleskom klubu će od transfera italijanskog napadača leći 28.000.000 evra. I to nije sve.

Izabrane vesti

Kada se Mojze Ken vratio u Juventus na pozajmicu da nadomesti odlazak Kristijana Ronalda, Stara dama je za njegovu pozajmicu izdvojila 7.000.000 evra. Sada će još 28.000.000, a Everton bi od bonusa mogao da prihoduje još 3.000.000 evra. Sa italijanskim reprezentativcem nije pogodio, ali je prodajom opravdao njegov transfer.

Svojevremeno je klub iz Liverpula za njegov potpis izdvojio 27.500.000 evra… Uspeo je da pokrije te troškove kroz pozajmicu u Juventus i prenos trajnog vlasništva na torinski tim, ako se zanemari plata čak i da bude u plusu.

Mojze Ken je sa 16 leta debitovao za Staru damu, u tekućoj sezoni je sedam puta bio strelac. Zabeležio je 32 nastupa u svim takmičenjima i gol postizao na 156 minuta. Najbolje partije pružao je u dresu Pari Sen Žermena, gde je bio na pozajmici iz Evertona. Za pariske Svece postigao je 17 golova na 41 utakmici, što je tek nešto manje nego za dva mandata u Juventusu – 21.



tagovi

Mojze KenJuventusEverton

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara