Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pao dogovor, Hamšiku od Trabzona 6.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.06.21. | 01:14

Za ugovor na dve godine, plus bonusi

Sve je Marek Hamšik iznenadio početkom kalendarske godine odlukom da po povratku iz Kine potpiše za Geteborg. Nije ni blizu nivoa na kojem je bio u Napoliju, međutim, kako su mu 33 godine, daleko je od penzije, pa se očekivalo da karijeru nastavi u ambicioznijem, pre svega platežno moćnijem klubu. I eto ga, nepunih pola godine kasnije slovački vezista je na pragu Trabzona.

Kako piše italijanski novinar Đanluka di Marcio, Hamšik se već dogovorio sa turskim klub i već koliko bi posao mogao da bude ozvaničen. Nekadašnji fudbaler Napolija je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni, a mogao bi dodatno da prihoduje od bonusa, što će zavisiti od njegovog učinka u klubu.

Izabrane vesti

Geteborgu na ime obeštećenja neće pripasti ništa, jer je sa Slovakom potpisao kratkoročan, šestomesečni ugovor, pa Hamšik u Trabzon stiže kao slobodan igrač. Za švedski klub je odigrao šest utakmica i postigao jedan, ali spektakularan gol. Ako ništa drugo, epizoda na Skandinaviji dobro mu je došla kao priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Hamšik je karijeru počeo u Slovanu iz Bratislave, nakon čega je prešao u Brešu, odatle u Napoli. Jug Italije napustio je nakon dvanaest godina, kao legenda kluba, i preselio se u Daljen, međutim, kako mu u kineskom klubu nisu redovno isplaćivali plate, odlučio je da sa njim raskine ugovor i potpiše za Geteborg.


tagovi

Marek HamšikTrabzon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara