Pari Sen Žermen krenuo po Kantea! Čelsi užurbano gradi zid

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.07.18. | 11:52

Šta to nudi francuski šampion i koliko je transfer daleko od realizacije?

Ono što Ngolo Kante daje Čelsiju i Francuskoj malo ko može. Svojevremeno je slične bravure imao i Klod Makelele, a više od deceniju i po kasnije Kante je jedan od najcenjenijih igrača na svojoj poziciji, baš kao svojevremeno njegov vrsni sunarodnik. Francuskoj je podario čvrstinu u veznom redu koja je za rezultat imala odlazak u finale Svetskog prvenstva, a u Čelsiju je vitalni deo tima i neko bez koga ovaj tim ne bi mogao da funkcioniše. Zbog toga i ne čudi što je vrhušku Čelsija zabrinula vest da je Pari Sen Žermen ostvario nezvanične kontakte s Kanteom, u želji da ga ovog leta preseli u Pariz.

Radio Monte Karlo, čiji izvori gotovo nikada ne greše, javljaju da PSŽ i njegov novi trener Tomas Tuhel za cilj imaju da Kanteu ponude bogati ugovor i s njim naprave vezni red za napad na Ligu šampiona. PSŽ bi uskoro mogao da ostane bez Adrijena Rabioa, koga Barselona ozbiljno želi, mada se šuška da je i Kante među kandidatima za potpis. Ali, PSŽ je zasad pokazao najozbiljnije interesovanje.

Izabrane vesti

Istina, priča je još u povoju i generalno je na dugačkom štapu iz više razloga. Prvo, PSŽ mora pod hitno da sredi finansije i obezbedi sredstva za funkcionisanje na transfer pijaci, ali i sredi knjige kako bi se izbegle drakonske kazne zbog kršenja pravilnika finansijskog fer-pleja. Francuski šampion i dalje nije prodao Anhela di Mariju, od koga se čeka novac koji bi pokrio dugovanja, a na listi za odstrel su, pored Rabioa, još i Gonsalo Guedeš, Hese, Gžegož Krihovjak i Edinson Kavani. PSŽ bi da prelazni rok ovog puta uradi planski i bez ludačkih izletanja kao prošlog leta. Tek kada se neke interne stvari budu rešile, PSŽ može da krene po Kantea. Dotad sportski direktor Antero Enrike pokušaće da obezbedi Kanteov amin. Mada, ni to neće biti lako. 

Kante uživa u Čelsiju, gde je voljen, željen i tražen. Iako Antonio Konte više nije tu, novi trener Mauricio Sari ga vidi kao centralnu figuru veznog reda, odnosno prvu odbrambenu liniju Čelsija. Zato je Čelsi spreman da Kanteu ponudi znatno bolju platu i tako zacementira njegov ostanak na Stamford Bridžu. Prema slovu aktuelnog ugovora Kante dobija oko 140.000 evra nedeljno, a Čelsi planira da mu da čak 230.000 evra sedmično i tako ga uvrsti u red najplaćenijih igrača u timu. Pregovori će zvanično početi posle Svetskog prvenstva, gde je Kante jedan od glavnih u sistemu Didijea Dešana

Čelsi se nada pozitivnom ishodu pregovora. 

Foto: Action Images


tagovi

Ngolo KanteLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara