Stadion Partizana (©Starsport)
Stadion Partizana (©Starsport)

Partizan dobio od države 3.200.000 evra za evropsku licencu

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.24. | 17:12

Poslednji dan UEFA monitoringa je 31. mart

Što bi se reklo – već viđeno. Partizanu nedostaje novac da bi ispunio uslov za dobijanje evropske licence, zatražio je pomoć od države i dobio je.

Crno-belima je danas Fudbalski savez Srbije prosledio novac koji im je namenila Vlada Srbije, javlja Žurnal. U kasu Partizana slilo se 3.200.000 evra, što bi trebalo da pokrije veći deo dugovanja, dok za ostatak moraju da se pobrinu čelnici kluba iz Humske 1.

Izabrane vesti

Poslednji dan kada se završava UEFA monitoring je 31. marta i tog datuma svi dugovi Partizana, odnosno svih klubova, moraju da budu sravnjeni: ili plaćeni ili potpisani reprogrami sa obe strane.

Najveći deo duga koji opterećuje Partizan ove godine tiče se poreza, tako da crno-beli moraju taj deo prema državi da regulišu da bi stigao „mig“ FSS-a i UEFA da mogu da učestvuju na leto u kvalifikacijama za međunarodne kupove.

U Humskoj poslednjih dana, iako se bližio poslednji datum za regulisanje dugova, nije bilo panike, čvrsto su bili ubeđeni u Partizanu da će im, kao i do sada, država uskočiti u pomoć kada im bude gorelo pod nogama.

Crno-beli su trenutno drugi na tabeli i sa te pozicije bi igrali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a prolaz jedne runde bi im bio dovoljan za evropsku jesen makar u grupi Lige Evrope.

Minulog leta Partizan je rano ispao sa međunarodne scene i time ostao bez osetne finansijske injekcije koja se dobija učešćem u grupnoj fazi evropskih kupova.


tagovi

FK PartizanMozzart Bet SuperligaUEFA

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara