Partizan i Stolica – sporna je samo jedna tačka

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 09:37

Čeka se novi sastanak Milorada Vučelića i bivšeg trenera Voždovca

Partizan hoće Iliju Stolicu, hoće i Ilija Stolica u Partizan. Neće, ipak, tako lako crno-beli dobiti novog šefa stručnog štaba, pošto početna runda pregovora sa jedinim kandidatom za naslednika Zorana Mirkovića nije završena uspešno.

Prema saznanjima MOZZART Sporta, predsednik kluba Milorad Vučelić, po statutarnim odredbama određen za izbog stratega posle ostavke sportskog direktora Ivice Ilieva, ponudio je 40-godišnjem stručnjaku ugovor do kraja sezone. To je, zapravo, jedina tačka oko koje su se dve strane mimoišle u razgovoru. Sve ostalo je teklo kao po loju, nikakvi specijalni uslovi nisu postavljani, međutim, kad se došlo do trajanja ugovora nikako nije moglo da dođe do stiska ruke. Vučelić je, navodno, želeo da se Stolici pruži šansa do privede sezonu kraju, pa da se potom proceni šta i kako dalje, dok je bivši šef stručnog štaba Voždovca, Vojvodine i ljubljanske Olimpije zahtevao da dobije pravu priliku, koja neće biti oročena na samo dva meseca u kojoj, ruku na srce, ima samo jednu bitnu utakmicu u prvenstvu (večiti derbi u plej-ofu) i dve, možda i tri, u Kupu Srbije, gde Parni valjak brani trofej.

Izabrane vesti

Uostalom, prethodna tri puta kad je pregovarao sa rukovodiocima Parnog valjka, posle odlazaka Marka Nikolića i Miroslava Đukića, jasno je stavio do znanja da ga zanima dugoročan projekat koji bi trebalo da rezultira plasmanom u grupnu fazu UEFA takmičenja i jačanjem kluba na svim nivoima, a ne da se razmišlja po principu od danas do sutra. Tražio je vreme, uveren da temeljnim radom sa ekipom može da napravi rezultate po ukusu ne samo navijača, već i pretpostavljenih.

Želja čelnih ljudi da oroče poverenje Iliji Stolici može da se tumači pretpostavkom da imaju drugačiji plan, da čekaju neko zvučnije ime na kraju sezone, a da bi im nekadašnji pomoćnik u stručnom štabu Zorana Milinkovića poslužio samo kao most između dve takmičarske godine. Prema pojedinim navodima, ostavljena je mogućnost da se Vučelić i Stolica još jednom vide, pregovaraju, možda i koriguju stavove.

Trenutno je u Partizanu pat pozicija. Na klupi je i dalje Žarko Lazetić, pomoćnik iz vremena Ivana Tomića i Zorana Mirkovića, koji sprema ekipu za nedeljno gostovanje Napretku u Kruševcu. A kako stvari stoje, ne bi bilo iznenađenje da upravo on i okonča sezonu u novonastalim okolnostima.

FOTO: MN Press


tagovi

FK PartizanIlija Stolica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara