Zapelo kod Stolice

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 19:11

Jedini kandidat za trenera Partizan bio na sastanku sa predsednikom crno-belih, ali...

Nova runda pregovora završena je - bez dogovora. Šuškalo se da bi ponedeljak mogao da bude dan kada će Partizan dobiti novog trenera, Iliju Stolicu, ali bila je – stativa. Kod Stolice je negde zapelo...

Dugogodišnja želja čelnika Partizana ima sve uslove da bude ispunjena: crno-beli nemaju trenera, a Ilija Stolica nema posao. Pa, iako se čini kao idealan scenario da se ekspresno pruži ruka ruci i padne dogovor i to u idealnom momentu, tokom reprezentativne pauze, novi susret predsednika Parnog valjka Milorada Vučelića i jedinog kandidata za šefa struke, Ilije Stolice, u ponedeljak popodne nije rezultirao uspehom.

Izabrane vesti

Pregovori se nastavljaju, ali sada je jasno da je Stolica tvrd pregovarač i da ne odstupa od svojih zahteva koje je izneo pred Vučelića. Kažu, prvi čovek crno-belih neraspoložen je napustio stadion u Humskoj u ponedeljak popodne, posle sastanka sa potencijalnim trenerom.

Nije nikakva tajna: sve preogovore oko izbora novog trenera preuzeo je na sebe Milorad Vučelić. Prvi čovek crno-belih je prihvatio odgovornost na sebe, a ionako u klubu više nema nikog u upravi iz sportskog sektora, ko bi mogao drugačije da mu sugeriše. Vučelićev prvi pik od prvog dana je Stolica i čvrsto je rešen da ovaj mart bude – treća sreća.

Dva puta je nekadašnji trener Voždovca, Vojvodine i Olimpije bio na korak od klupe Partizana, večito je pominjan kao kandidat u poslednje dve i po godine, ali je ta fotelja Stolici izmicala.

Nezvanično, tačka oko koje se sada lome koplja u Humskoj je želja kandidata za trenera da dobije garancije da će ostati na klupi i posle leta. Što ima logike, jer u ostatku sezone, sa više od 20 bodova zaostatka za Crvenom zvezdom, Stolica ionako ne može ništa da učini. Eventualno može da odbrani trofej Kupa, što bi došlo kao utešna nagrada, bajpas Partizanu posle neuspešne sezone.

Stolica ne želi da bude vatrogasac do kraja prvenstva, već zahteva istinsku šansu, da na leto pokuša da najpre uvede Partizan u Ligu Evrope, a onda i da proba da skine sa trona prvaka, ko god on bio na kraju ove sezone.

Problem za crno-bele je što nemaju istinsko alternativno rešenje. Ostaje kao opcija još samo da Žarko Lazetić do kraja sezone ostane na klupi...

S druge strane, ni Ilija Stolica nije u najboljem momentumu u karijeri. Kratko se zadržao u Vojvodini, vrlo kratko i u Olimpiji. I njemu je Partizan velika šansa da revitalizuje karijeru.

Svi su, dakle, preduslovi za dogovor tu. Ali, još ga nema...

Piše: Vujadin Tomković


tagovi

Ilija StolicaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara