Kanute (© FK Partizan)
Kanute (© FK Partizan)

Partizan prvi put kreće sa Kanuteom, ne igraju ni Natho, ni Menig

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.07.23. | 10:43

Crno-beli u trećoj proveri tokom pripremnog perioda za rivala imaju Dravu iz Ptuja

Deluje da zasad Partizan tapka u mestu. Odigrao je dve utakmice tokom priprema u Sloveniji i na njima nije pokazao da je napredovao u odnosu na minulu sezonu Mozzart Bet Superlige, kad se uglavnom mučio. Priliku da popravi utisak imaće u još jednoj kontroli, protiv Drave iz Ptuja (17.30, TV Arena Premium 1), u susretu koji bi trebalo, između ostalog, da pokaže mogućnosti Franka Kanutea.

Došao je Senegalac kao fudbaler koji bi trebalo da osveži vezni red posle rastanka sa gomilom igrača (Fejsa, Andrade, Traore) i ubrza protok lopte na sredini terena. Zasad je proveo u igri oko pola sata završnice duela sa češkim Bohemijansom kad je Parni valjak već gubio (0:2), dok će duel sa Slovencima biti prvi njegov start. Da se na konkretnom primeru vidi šta bi mogao da donese ekipi. Uz dilemu: da li je Afrikanac sam u stanju da dejstvuje na odgovornoj poziciji ili mu je potreban partner?

Izabrane vesti

Igra Partizana sezonama se zasnivala na dvojici zadnjih veznih, međutim, ako je suditi na osnovu pripremnog perioda mogle bi da uslede modifikacije. Igor Duljaj je promovisao formaciju 4-1-4-1 i to bi značilo da nominalno samo jedan fudbaler pokriva širok prostor ispred odbrane, uz povremenu pomoć ostatka manevra. Ostaje da se vidi da li je Kanute u stanju da to uradi sam ili će mu se pridodavati starosedelac Kristijan Belić ili povratnik Aleksandar Šćekić, dok bi Danilo Pantić, koji je povremeno igrao kao zadnji vezni mogao da bude nešto ofanzivniji. U svakom slučaju, plan stručnog štaba je da doskorašnji fudbaler Serkl Briža provede na terenu 45 minuta.

To sugeriše da će susret sa slovenačkim trećeligašem trener Duljaj iskoristiti da i dalje deli minutažu, ostavljajući prostor da na završnoj proveri, pre povratka u Beograd (petak protiv Šturma u Gracu) posloži ekipu prema zamislima. Zasad se očekuje da i dalje ravnomerno rasporedi minute, na primer u špicu (Nemanja Nikolić i Samed Baždar) ili manevru.

Posebno ako se zna da ni ovog puta nije u situaciji da na teren pošalje sve izabranike. Fuseni Dijabate se i dalje ne javlja nikom iz Partizana i deluje da polako završava misiju u crno-belom, dok su na poštedi Bibars Natho i Kvinsi Menig, usled umora i lakših povreda minulih dana. Posledično tome, očekuje se da šansu dobiju momci iz podmlatka, na koje klub, bar prema rečima čelnika, ozbiljno računa u narednom takmičarskom ciklusu. Pitanje je samo da li u ovoj situaciji golobradi dečaci mogu da iznesu teret obaveza.


tagovi

Frank KanuteFK PartizanMozzart Bet Superligapripreme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara