PARTIZAN – TIM ZA DERBI: Krunić na golu, Severina dobija šansu

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.24. | 21:07

Natho i Saldanja, očekivano, na klupi

Pre nešto više od mesec dana odigran je 172. večiti derbi na „Marakani“, sa kojeg se Partizan vratio neporažen (2:2), a na ovaj će sutra krenuti u bitno različitom sastavu od pomenutog.

Promena koja će najviše brinuti navijače Partizana je na golu. Aleksandar Jovanović ipak ne može da brani. Junak dva prethodna derbija se povredio na utakmici sa Čukaričkim u prošlom kolu, dao je sve od sebe da se oporavi, bio na celodnevnim terapijama, ali protiv prirode se ne može. Sa terapijama će Jovanović i nastaviti, da makar bude spreman za polufinale Kupa.

Izabrane vesti

Umesto njega na golu će biti Miloš Krunić, koji će imati težak zadatak da „popuni cipele“ koje mu ostavlja kolega. Pogotovo što rezervni golman crno-belih se nije do sada proslavio kada je dobio šansu da brani.

U odbrambenoj liniji neće biti promena, igraće Aranđel Stojković, Bojan Kovačević, kapiten Svetozar Marković i Nikola Antić.

Tandem defanzivnih vezista sada će biti drugačije: Leonard Ovusu će ponovo biti u startnih 11, a uz njega će biti Denil Kastiljo. Trener Igor Duljaj od njih očekuje da budu jači bedem ispred poslednje linije nego što su bili Ovusu i Zahid prošli put na istom stadionu.

Gajas Zahid će sada biti u liniji ispred, imaće ulogu centralnog ofanzivnog veziste, a Bibars Natho se seli na klupu. Na desnoj strani ofanzivac će biti Ksander Severina umesto Alda Kalulua, koji je bio strelac na „Marakani“ poslednji put, dok će uz levu aut liniju biti Korejac Goh.

Ni najbolji strelac Partizana Mateus Saldanja nije spreman da odigra svih 90 minuta, biće opcija sa klupe, dok će ulogu startnog špica imati mladi Samed Baždar, kojem će ovo biti najveći izazov u karijeri.

Prema tome, tim Partizana za 173. večiti derbi čine (4-2-3-1): Krunić – Stojković, Kovačević, Marković, Antić – Ovusu, Kastiljo – Severina, Zahid, Goh – Baždar.



tagovi

Igor Duljaj173. večiti derbiMozzart Bet SuperligaFK PartizanMiloš KrunićAranđel StojkovićBojan KovačevićSvetozar MarkovićNikola AntićLeonard OvusuDenil KastiljoKsander SeverinaGajas ZahidJung Džun GohSamed Baždar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara