PARTIZAN - TIM ZA PLZENJ: Đukićevih 4-4-2 sa dva debitanta

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.02.18. | 21:15

Marko Jevtović zadnji vezni sa Pantićem, Ožegović ne počinje

Vreme je za novi Partizan. Možda ne ovako zamišljen, ali svakako tokom zime doteran. Osvežen, pa će se u prvih 11 za susret sa Plzenjom u šesnaestini finala Lige Evrope naći dvojica debitanata. U pitanju su levi bek Slobodan Urošević i „lutajući špic“ Đorđe Ivanović, koji su se tokom priprema nametnuli Miroslavu Đukiću kao primarna rešenja.

Da se nije povredio u finišu priprema na Kipru izvesno je da bi i treći zimski novajlija, licenciran za UEFA takmičenje, Saša Zdjelar, bio u prvih 11. Ovako, bol u primicaču izacio je pridošlicu iz Olimpijakosa iz konkurencije za tim i ostavio stručnom štabu jedino logično rešenje - Marka Jevtovića. Visoki vezista iza sebe ima deset utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope, iskusan je, zna kako da kupi takovane „druge lopte“, može da pomogne u markaciji i od njega se očekuje da uspori napade češkog tima. Jevtović će dejstvovati u paru sa Danilom Pantićem, ove zime prekomandovanim na poziciji zadnjeg veznog, po opštim ocenama jednog od najboljih pojedinaca Parnog valjka u pripremnom periodu. U slučaju da pomenuti tandem odradi zadatke prema zamislima Partizan će biti bliži trijumfu.

Izabrane vesti

Najmanje dilema Đukić je imao u odbrani. Vladimir Stojković je neprikosnoven među stativama, Miroslav Vulićević odavno nema konkurenciju uz desnu aut liniju, povreda Bojana Ostojića u ranoj fazi pripremnog perioda automatski je promovisala Nemanju R. Miletića i Milana Mitrovića u štoperski par, dok je Slobodan Urošević dobio prednost u odnosu na Nemanju Antonova, uz podsećanje da za ovaj susret zbog žutih kartona ne konkuriše Nemanja G. Miletić.

Ofanzivni deo Partizanovog tima je raznovrstan. U grupnoj fazi su čak četvorica igrača davala golove, ali strelac onog koji je označio prolaz, protiv Jang Bojsa - Ognjen Ožegović - nije još dovoljno spreman da bi počeo meč i procenjeno je da ne bi trebalo s njim rizikovati. To znači da će partner sigurnom Leandreu Tavambi u špicu biti Đorđe Ivanović. Doskorašnji kapiten Spartaka neće imati ulogu tipičnog napadača, zadatak će mu biti da se izvlači na stranu, traži prostor između linije Plzenjovog tima i sa pozicije drugog napadača pokuša da spremi šansu najboljem timskom strelcu. Kao što je to radio u Subotici.

S obzirom da se Ivanović, kako to trener Đukić voli da kaže „još muči“ i privikava na novu sredinu, provejavala je minulih dana mogućnost da Sejduba Suma bude starter i dejstvuje iza Tavambe, kao ofanzivni vezni, međutim... Nijednom tokom priprema trener Partizana nije probao takvu mogućnost, pitanje je da li će se baš sad, u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, odlučiti da pruži priliku reprezentativcu Gvineje na njegovoj omiljenoj poziciji.

Razume se, po krilima su sigurni Zoran Tošić i Marko Janković. Prvi je pravi lider na terenu, sposoban da prelomi meč iz prekida, drugi želi da preuzme odgovornost i u Đukićevoj projekciji možda su i najvažniji za krajnji uspeh.

Gol(ove) Plzenju.

Ovako bi to trebalo da izgleda...

(FOTO: Star sprot) 


tagovi

Miroslav ĐukićMarko JevtovićLeandre Tavamba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara