Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport
Grafika: Nenad Jovanović/Mozzart Sport

PARTIZAN – TIM ZA SANTA KLARU: Prvi put dilema – Suma ili Natho? Čeka se Zdjelar

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.08.21. | 19:53

Vraća se Jović, Živković pre Miljkovića

Jedan gol za produžetak. Dva za prolaz. Potrebno je Partizanu da odigra skoro savršenu utakmicu da bi se plasirao u Ligu konferencija, a reči trenera Aleksandra Stanojevićasad je trenutak da rizikujemo“ nagoveštavaju u kom bi sastavu mogli da istrče crno-beli na megdan Santa Klari u četvrtak od 21 čas (TV Arena sport 1, RTS 1).

Od domaćina se traže napadi, konstantan pritisak na poslednju liniju Portugalaca, veća energija i angažman na tuđoj polovini nego što je bio u Ponta Delgadi i ako se tako posmatra deluje da makar za dve pozicije ne bi smelo da bude dileme. U pitanju su desni bek i levo krilo, gde bi prednost trebalo da dobiju probojniji fudbaleri, opasniji po protivnika.

Izabrane vesti

U odnosu na prvi meč očekuje se da prednost u odbrambenom delu dobije Marko Živković, pre svega zbog mirnoće na lopti i sposobnosti izleta na tuđu polovinu, kao i centaršuteva ka Rikardu Gomešu. A u manevru bi trebalo da se pojavi Nemanja Jović, prvi put posle povrede kolena zarađene pre tri i po sedmice na prvenstvenom susretu sa Voždovcem. Kako je u međuvremenu problem saniran, a bol nestao, momak iz Zvornika je uhvatio zalet u završnih pola sata gostovanja Kolubari i prema najavama iz Humske upravo je on rešenje na levom boku u ofanzovnoj liniji. Tim pre što je procena stručnog štaba da je za dve godine mlađeg, ali u Partizanovom dresu manje iskusnog, Nikolu Terzića još rano, a opšte je mišljenje da Filip Holender ni na jednoj evropskoj utakmici ove sezone, pogotovo na Azorskim ostrvima, nije doneo probojnost kakvoj su se u klubu nadali. Danilo Pantić će biti opcija na klupi.

Najveća dilema vezana je za pitanje ofanzivnog veznog. Sve vreme na početku novog takmičarskog ciklusa bio je Bibars Natho u prednosti u odnosu na Sejdubu Sumu, međutim, kako vreme prolazi tako je sve više onih, čak i u samom klubu, spremnih da ocene kako Izraelac ne donosi prevagu na međunarodnim susretima. Zato se sve glasnije pominje da bi Gvinejac mogao da krene, bar za promenu, da pokuša da prepadne fudbalere Santa Klare i potvrdi koliko ga internacionalna scena inspiriše. Činjenica da je Suma u Lazarevcu dobio prednost u odnosu na Natha može dvojako da se tumači: kao način da se rastereti Izraelac i odmori pred presudan meč, kao šansa afričkom vezisti da se nametne, ali i kao priprema samog Sume za ono što sledi u četvrtak.

Imajući u vidu rotacioni sistem deluje da je red na Natha. Gledajući doprinos ekipi na poslednjih nekoliko mečeva logičnije deluje Suma. Zajedno – nema šanse. Prvi put posle dužeg vremena u stručnom štabu Partizana nisu do kraja sigurni šta je bolja opcija i to je najveća igračka dilema pred okršaj sa portugalskim predstavnikom.

(1,95) PARTIZAN (3,45) SANTA KLARA (4,00)

Druga je vezana za status Saše Zdjelara. S obzirom na Stanojevićevu poruku o rizicima ima logike da se očekuju i Suma i zadnji vezni, s obzirom da je izdržao test opterećenja i velika je verovatnoća da će pomoći timu od početka, mada će se zeleno svetlo za njegovo uključivanje u prvih 11 čekati do poslednjeg časa, pošto ništa nije vredno zdravlja, čak ni tako bitna utakmica koja garantuje još šest evropskih. Ako sve bude u redu, Zdjelar će početi, a u slučaju nužde u drugom poluvremenu bi ga menjao verovatno Aleksandar Šćekić.

U odnosu na prvi meč sigurno će se na levom boku u odbrani, umesto suspendovanog Slobodana Uroševića, pojaviti Ivan Obradović, pa bi postavka Partizana u revanšu plej-ofa protiv Santa Klare trebalo formacijski da bude u rasporedu 4-2-3-1: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar (Šćekić), Jojić – Marković, Natho (Suma), Jović – Rikardo.


tagovi

Aleksandar StanojevićSejduba SumaBibars NathoSaša ZdjelarAleksandar Šćekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara