Partizan ume sa najjačima

Vreme čitanja: 4min | pon. 04.02.19. | 09:17

"Biće bolje nego jesenas", uveren je napadač crno-belih, Nemanja Nikolić, autor pobede nad Šahtjorom

(Od izveštača MOZZART Sporta u Antaliji)

Muka protiv "parkiranog autobusa", a kad izađe na magistralu izgleda da može Parni valjak da se trka sa brzanjcima. Još jesenas bilo je jasno da ima probleme na postavljenu odbranu, kad se protivnik zabarikadira i suzi manevarski prostor, međutim, u otvorenoj igri ne samo da ima šta da ponudi, nego je došao do nivoa u kome je savladao - Šahtjor!

Izabrane vesti

Deo često kritički raspoložena srpske javnosti će kazati "slučajno", deo će podsetiti da je reč samo o kontrolnoj utakmici, međutim, činjenica da je ove sezone najbolje izgledao kad ga unapred otpišu, pokazuje da Partizan i zna i može. Još samo kad bi to radio u kontinuitetu...

Ovako, susreti sa Bešiktašom i Crvenom zvezdom u Humskoj i jučerašnji sa učesnikom jesenje Lige šampiona predstavljaju skicu ponašanja tima Zorana Mirkovića i savršenu potku za ono što ga očekuje za nekoliko meseci, kad u julu krenu evropske kvalifikacije.
"Uvek je teško igrati protiv ekipa koje 'parkiraju autobus'. I Šahtjor je imao šanse, međutim, nije mogao da nas probije, jer smo se svesno povukli, kao što rade timovi u Superligi protiv nas. Potrebno je naći izlaz, a na posezati za opravdanjima. Klub iz Donjecka je bio favorit, mi se jesmo povukli i svesno mu prepustili inicijativu, a teško je probiti bunker kad stavite osam ili deset igrača u 16 metara", opisuje recept za trijumf nad Rudarima (2:0) Nemanja Nikolić.

Korist od antalijskog testa je višestruka. Em su crno-beli bili poljuljanog samopouzdanja posle dva poraza (po 0:1 od Slovana i Krakovije), em su spoznali da ono što vežbaju na treninzima može da se primeni na utakmici, makar preko puta bio i tim vredan više od 100.000.000 evra. Savladan je visokim presingom i brzom tranzicijom.
"Nije izgledalo da je protivnik odigrao slabo, nego smo mi zasluženo slavili. Od početka smo prepustili inicijativu Šahtjoru, svesni kakve igrače ima, iskoristili smo prvi njihov kiks odličnim presingom, kad me je levi bek Miletić sjajno proigrao. I drugi pogodak je pao iz presinga, čemu dosta poklanjamo pažnju na treninzima. Nije slučajno što smo baš ovakva dva gola postigli. Lepo kažu: kako treniraš, tako igraš".

Partizan je u nedelju sam sebi popravio imidž u Srbiji, jer je trijumf nad Šahtjorom, uigravanom za nastavak Lige Evrope, odjeknuo i možda će naterati Grobare da malo drugačije posmatraju ovaj tim.
"Partizan igra odlično kad je otvorena utakmica, videlo se to prošle sezone u, na primer, oba susreta sa Jang Bojsima. Ove zime trener Mirković prvi put sa nama prolazi pripreme i polako upijamo detalje koje nismo mogli tokom jesenje sezone, zbog zgusnutog rasporeda. Pobeda nam znači na planu planu samopouzdanja, da shvatimo kako i mi posedujemo kvalitet za odmeravanje snaga sa najjačima. Nije bilo lako posle dva poraza, čitamo medije i naslove 'Partizan izgubio', a jasno nam je da Partizan mora da pobeđuje. Uveren sam da smo na ovaj način nagovestili bolje dana uoči početka prolećnog dela sezone. Partizan poseduje kvalitet, popravićemo se".

Sam Nemanja Nikolić je pre nekoliko dana, baš na stranicama MOZZART Sport, sebi dodelio ocenu dva i po, za jesenji učinak, a pogodak i asistencija Aleksandru Šćekiću trebalo bi da predstavljaju nagoveštaj efikasnijeg proleća.
"Mogao sam kod drugog gola da šutiram, jeste to instinkt napadača, ali vi ste mene već okarakterisali pre kao pakera nego gol fudbalera. Pokazao sam da mogu da se snađem u obe situacije. Biće bolje ove godine, valjda ću popraviti onu moju pređašnju ocenu - dva i po. U utakmicama kao što je protiv Šahtjora prelaziš preko bola, nosi te želja da se odmeriš sa sjajnim igračima, sve u nameri da demonstriraš kako se i u Srbiji igra fudbal, ima i kod nas odličnih ekipa i igrača. Značiće mi ovo što sam uradio, za centarfora je bitno da postiže golove i igra dobro, nadam se da ću nastaviti da donosim pobede svojoj ekipi", smireno priče nekadašnji špic subotičkog Spartaka.

MORAŠ NEKAD I DA TUČEŠ

Umešno je Partizan koristio svoje šanse, sjajno se i branio, uglavnom zahvaljujući Vladimiru Stojkoviću, međutim, pokazao je proitv Šahtjora i spremnost da se pobije, primi i uzvrati udarce. Povremeno naeketrisana atmosfera, ali dokaz da je ambijent u ekipi drugačiji. Posebno kod Nikolića.
"Moralo je nešto da se promeni... Ako na oštar fudbal, kakav se igra u Ukrajini, ne odgovorite borbom, dobićete batine. Sve je bilo u granicama dozvoljenog. Pripreme obiliju nervozom, pogotovo kad su noge teške, glava ne razmišlja najbolje i zato su tu treneri da nas kontrolišu", kaže Nemanja Nikolić.

FOTO: FK Partizan, Miroslav Todorović


tagovi

Nemanja NikolićZoran MirkovićAleksandar Šćekić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara