Oni su najčešće igrali na pripremama
Oni su najčešće igrali na pripremama

Partizanove opcije za Rudar: Tri debitanta sigurna! Igra i Suma... Ko na desnog beka?

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.07.18. | 09:20

Valijente na čekanju, Đukić ima veliki izbor u veznom redu, ne i mnogo dilema

Nova sezona – novi Partizan. U skladu s tim, najmanje trojica svežih fudbalera u prvih 11, projektovanih da počnu premijerni meč kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv Rudara u Nikšiću.

Pripremni period pokazao je da je stručni štab mahom korišenu lane, formaciju 4-2-3-1 zamenio postavkom 4-4-2, a „jače“ utakmice tokom boravka u Sloveniji da trener Miroslav Đukić najviše veruje napadačkom tandemu Rikardo Gomeš - Nemanja Nikolić. Pridošlice iz portugalskog Nasionala i subotičkog Spartaka izvesno će početi susret u četvrtak (20.15, RTS 1), pošto su na kontrolnim mečevima najčešće funkcionisali zajedno, što je za posledicu imalo selidbu na klupu Ognjena Ožegovića i Laendrea Tavambe, s tim da se Kamerunac karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji.

Izabrane vesti

Osim Gomeša i Nikolića, starter u Crnoj Gori biće i Zlatan Šehović. Talentovani levi bek je prestigao konkurenciju za vreme priprema u Sloveniji, nametnuo se kao rešenje pre Nemanje G. Miletića, a s obzirom da Slobodan Urošević nije ni licenciran za ovu fazu takmičenja, jasno je da će defanzivac prekomandovan iz Teleoptika odmah na veliku scenu. Šehovićevo pojavljivanje savršeno se uklapa o Đukićev stil forsiranja mladih igrača i politiku kluba da što više dečaka iz omladinske škole dobije šansu u prvom timu.

Napadački dvojac Rikardo Gomes - Nemanja Nikolić

Taj rekonstruisan tim će, kao i minule sezone, da brani Vladimir Stojković. Dokazano najbolji srpski golman će na teren posle svega pet dana treninga sa saigračima, po povratku sa Mundijala, ali je i dalje neizvesno kome će komandovati. Neizvesno, jer Miroslav Đukić ima nekoliko opcija u odbrani. Prevashodno na desnom beku. Pripreme su pokazale da je struka spremna da preseli Nemanju R. Miletića uz aut liniju (igrao i u prethodnim klubovima i nekoliko puta minule sezone), što bi značilo  uparivanje mlađanog Svetozara Markovića i iskusnog Milana Mitrovića na štoperskim pozicijama. Španac Mark Valijente još nije fizički spreman, razumljivo, jer je poslednjih stigao, te će na debi verovatno sačekati.

Ako se zna da je Miroslav Vulićević i dalje zamenik kapitena, da pored imena ima četiri i po sezone u dresu Partizana, da poseduje iskustvo igranja ovakvih, početnih, po nepisanom pravilu, nepredvidivih mečeva, nije isključeno da i on bude starter. Iako mu se status uočljivo promenio. U tom slučaju bi Miletić na svoju prirodnu poziciju štopera, igrao bi u paru sa Markovićem, a na klupu bi se preselio Mitrović. Treća opcija je da se novajlija Gabrijel Enake odmah gurne u vatru, međutim, saznanje da je Rumun veći deo priprema propustio zbog povrede i da tek hvata zalet možda bude uticalo na Đukićevu odluku da ga sačuva za revanš i polako uvodi u ritam. Opredeli bi se, pak, za Enakea, Vulićević bi morao na klupu.

Enake i Suma 

Partizan je za prvo kolo kvalifikacija prijavio UEFA 11 vezista, ali na teren mogu samo četvorica. U ovom trenutku, na osnovu prikazanog u Sloveniji, stila igre i Đukićevih zahteva, najbližoj prvom timu su Marko Jevtović i Saša Zdjelar kao tandem centralnih veznih, a ispred njih Danilo Pantić (desno) i Sejduba Suma (levo). Sigurni u svakoj varijanti su - kažu - preporođeni Suma, kapiten mlade reprezentacije i otkupljeni vezista Olimpijakosa, dok bi šansu mogao da dobije Đorđe Ivanović, ukoliko se trener opredeli za ofanzivniju varijantu, pa ti Jevtović bio rezervista.

Sve ovo za prvu utakmicu. Već za naredne statusu prvotimca približiće se Zoran Tošić (borio se s povredom tokom priprema), Marko Janković (ako ne bude prodat) ili Armin Đerlek (čeka se da bljesne)...

Koga biste vi voleli da vidite u prvih 11 Partizana? Pišite nam u komentarima.

FOTO: Star sport, FK Partizan


tagovi

Miroslav ĐukićRikardo GomešNemanja NikolićSejduba SumaGabrijel EnakeNemanja R. MiletićMiroslav Vulićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara