Nikola Stojiljković na treningu
Nikola Stojiljković na treningu

Zvezdine opcije za Spartaks: Rokada i dve dileme - Stojiljković u špicu, idealan trenutak da se nagradi Milić

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.07.18. | 10:00

U sutrašnjoj utakmici treba očekivati ekipu koja je u ovom trenutku u najkonkretnijoj takmičarskoj formi, sposobna da bez problema obezbedi rezultat za bezbolnu eliminaciju letonskog šampiona iz daljeg toka takmičenja

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Letonije)

Nova evropska sezona ovoga puta nije naišla na nespremnu Crvenu zvezdu. Naprotiv, čini se da zvezdaška javnost odavno nije u mirnijem raspoloženju i sa većom dozom vere i samopouzdanja dočekala izazove na međunarodnoj sceni, a pravo na to dali su joj ekspresno odrađen prelazni rok, kao i činjenica da je Vladanu Milojeviću na raspolaganju ostala okosnica tima, ojačana nekolicinom, na prvi pogled, kvalitetnih pojačanja.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnog leta, kada su tim i igra morali da se stvaraju bukvalno od nule, staloženi strateg crveno-belih ovog leta mora da radi samo na jačanju šampionskih temelja i učini ih potpuno spremnim da odgovore na predstojeće izazove. Jer, ciljevi su sada daleko konkretniji, a ambicije i potajne želje, hteli to da priznaju u Ljutice Bogdana ili ne, ipak značajno veće nego pre tačno godinu dana. Put do nove evropske jeseni je prilično dug, čega je naravno najviše svestan Vladan Milojević, koji će truditi da postepeno podiže formu ekipi i učini je da bude na optimalnom nivou spremnosti u ključnim trenucima.

Već viđeni odlazak Aleksandra Pešića u Al Itihad uticao je na to da sutra na terenu Skonto stadiona vidimo prirodnu rokadu u špicu napada. Mesto najboljeg strelca Superlige u prošloj sezoni zauzeće Nikola Stojiljković. Od golgeterske forme napadača na pozajmici iz portugalske Brage mnogo toga bi moglo da zavisi u ovogodišnjim kvalifikacijama, iako bi uprava kluba sa stadiona "Rajko Mitić" ubrzo mogla da pojača konkurenciju u navali angažovanjem još jednog napadača iz inostranstva. Odličnu priliku da započne golgetersku seriju nekadašnji fudbaler Čukaričkog imaće već u sredu u Rigi (18.00).

U sutrašnjoj utakmici treba očekivati ekipu koja je u ovom trenutku u najkonkretnijoj takmičarskoj formi, sposobna da bez problema obezbedi rezultat za bezbolnu eliminaciju letonskog šampiona iz daljeg toka takmičenja.

Stručni štab Crvene zvezde tokom priprema nije mogao da računa na učesnike Mundijala u Rusiji, Milana Rodića i Nemanju Radonjića, koji su dobili osam dana slobodno nakon završetka obaveza na najvećoj fudbalskoj smotri, pa je Vladan Milojević eventualne dileme prilikom uigravanja tima za ovaj meč mogao da ima samo na levom boku, gde upravo oni dejstvuju.

Deluje da je od njih dvojice nešto bliži starnoj postavi Rodić, koji bi se u poslednjoj liniji tima pridružio "zakucanoj" trojci Stojković, Savić, Babić. Ukoliko reprezentativni levi bek ipak ne bude potpuno spreman za ovaj meč među 11 igrača na stadionu Skonto će uvek spremna alternativa u vidu Marka Gobeljića.

Konkurencija za levi ofanzivni bok je daleko veća, ali se čini da bi ovo mogao da bude idealan trenutak da Vladan Milojević nagradi Nemanju Milića za ogromno zalaganje tokom priprema, ali i da iskoristi napadački momenat u kojem se nalazi nekadašnji igrač Spartaka i OFK Beograda. Naravno, tu je i Nemanja Radonjić, koji bi u nekim drugim okolnostima izvesno bio prva opcija na ovoj poziciji. Milojević nema previše razloga da forsira brzonogog Nišliju, koji bi prevagu u Rigi mogao da napravi i eventualnim ulaskom sa klupe u drugom poluvremenu.

Stojiljković i Milić

Osovinu veznog reda činiće već uigrani tandem Jovičić - Krstičić, dok će na desni bok Mohamed El Fardu Ben. Tokom pripremnog perioda bilo je više nego vidljivo da je tampnoputi napadač pregrmeo sve „dečije bolesti“ iz prolećnog dela sezone i da bi definitivno mogao da predstavlja jedno od najvećih pojačanja crveno-belih u ovoj sezoni, možda i ključno.

Crveno-beli neće i nemaju ni razloga da previše žure ni sa Lorenco Ebesilijom, pogotovo što je na poziciji "desetke" Dejan Meleg, koji je doveden kao neko ko bi morao da donese kvalitet više ovom timu zbog svog tehničkog potencijala i objektivnih mogućnosti.

Vladan Milojević voli da drži neizvesnost u timu, pa karte sigurno neće otvarati do poslednjeg treninga pred meč. Ali, za koju god ekipu da se odluči, Crvena zvezda će biti veliki favorit da već u prvoj utakmici obezbedi rezultat koji će joj garantovati miran revanš u Beogradu 17. jula.

Potencijalni sastav Crvene zvezde za Spartaks: Borjan - Stojković, Savić, Babić, Rodić (Gobeljić) - Jovičić, Krstičić - Ben, Meleg, Milić (Radonjić) – Stojiljković.

Foto: crvenazvezdafk.com


tagovi

Spartaks Jurmala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara