Nikola Terzić u dresu mlade reprezentacije (© Star sport)
Nikola Terzić u dresu mlade reprezentacije (© Star sport)

Partizanovi reprezentativci: Terzić oduševio sve u Humskoj, Natho čuva plamičak nade za Mundijal

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 11:01

Filip Holender debitovao u kvalifikacijama za Katar

Kakav je početak sezone imao na klupskom, takav i na reprezentativnom nivou. Od svih fudbalera angažovanih u raznim selekcijama tokom minule dve sedmice, ljude iz Humske 1 najviše je oduševio – Nikola Terzić. Ili samo nastavio tamo gde je stao u dresu Partizana.

Talentovani Jagodinac je debitovao za mladu reprezentaciju i odmah pokazao da bi mogao da bude jedan od oslonaca tima, koji se muči u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2023. Dosad nije dobijao pozive, ali je posle izdanja u ulozi bonusa kod Aleksandra Stanojevića zavredeo poverenje Zvonka Živkovića. I opravdao ga. Na gostovanju Jermeniji bio je jedan od inicijatora preokreta: postigao je gol za 2:1, a u nadoknadi asistirao Željku Gavriću za 4:1 u Jerevanu.

Izabrane vesti

U drugom susretu oktobarskog ciklusa Terzić nije uspeo da ponovi partiju iz bivše sovjetske republike, mada mu to niko ne zamera ako se zna da je preko puta Orlića bila superatraktivna, snažna i učinkovita reprezentacija Francuske, u Beogradu ubedljiva (3:0). Krilni vezista crno-belih je i na tom meču proveo na terenu 90 minuta.

Orlići će teško na smotru koju zajedničkim snagama za dva leta organizuju Rumunija i Gruzija, baš kao što će i najbolji tim Izraela teško do Mundijala u Kataru. Matematički, ima šanse, ali je selekcija čiji je kapiten Bibars Natho propustila lepu šansu da se primakne baražu. Dvaput je vodila protiv direktnog konkurenta, Škotske, izgubila golom Skotija Mektomijena u nadoknadi (2:3) i spustila se na treće mesto kvalifikacione Grupe F. Natho je i na Hempden parku i nekoliko dana kasnije protiv Moldavije (2:1) bio starter, pružio zadovoljajuće partije, međutim, to je dovoljno samo za nadu sastava selektora Vilija Rutenštajnera.

U oba slučaja Natho je zamenjen (66. i 64. minut), a valja istaći podatak da je od 83 meča koliko je odigrao za Izrael na 33 bio kapiten. Njemu i kolegama preostalo je da narednog meseca traže bodove u Austriji i prema očekivanjima savladaju Farska Ostrva, ali i da se nadaju kiksu Škota u Moldaviji (samo bod u osam utakmica) i porazu istog tima od Danaca koji su već osigurali vizu za Prvenstvo sveta.

Igor Vujačić protiv Norvežanina Kristijana Torstveda (© Star sport)Igor Vujačić protiv Norvežanina Kristijana Torstveda (© Star sport)

Samo teorija drži u igri i Crnogorce, ali realno govoreći, selekcija Miodraga Radulovića neće u Katar. Zaostaje šest koraka za drugoplasiranom Norveškom (to mesto vodi u baraž), a u novembru će igrati protiv lidera Grupe G, Holandije, kao i trećeplasirane Turske koja može u doigravanje zavisno od drugih rezultata. Sokolovi su u prethodnih nekoliko dana najpre rutinski savladali Gibraltar (3:0), ali su poraženi u Oslu (0:2) i trenutno su četvrti. Partizanovi predstavnici Igor Vujačić i Aleksandar Šćekić igrali su oba meča: štoper po 90 minuta, zadnji vezni je menjan (u 51. i 76. minutu).

Barut mundijalskih kvalifikacija napokon je osetio i Filip Holender. Krilnog napadača nije bilo u kombinaciji za tim ni na jednom od prethodnih okupljanja reprezentacije Mađarske, da bi ga selektor Marko Rosi pozvao za mečeve sa Albanijom (van protokola) i Engleskom (rezerva). Buđenje Holendera nagovešteno je na Vembliju, protiv Gordi albiona igrao je završna 22 minuta i doprineo remiju (1:1). Jedino što u konačnici ništa ne vredi našim severnim susedima. 

Zbog virusa korona obaveza u reprezentaciji Bosne i Hercegovine oslobođen je štoper Siniša Saničanin, lakša povreda izbacila je iz stroja Nemanju Jovića kad je reč o mladoj selekciji Srbije (kasnije je i krilni vezista inficiran kovidom), Lazar Pavlović je izgubio status kod Zvonka Živkovića, dok je napadač Samed Baždar igrao po poluvreme u proverama omladinske reprezentacije sa vršnjanicima iz Bosne i Hercegovine, ali nije uspeo da pogodi cilj.


tagovi

Nikola TerzićAleksandar ŠćekićIgor VujačićBibars NathoFilip HolenderFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara