Fonseka (© Reuters)
Fonseka (© Reuters)

Paulo Fonseka pred promocijom u Lilu

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.06.22. | 15:02

Ugovor na dve godine

Spreman je Paulo Fonseka za povratak u „Lige petice“. Nije baš da je oduševio tokom boravka u Romi, ali u Portugalcu definitivno postoji nešto zbog čega je cenjen i van granica otadžbine, pa su čelnici Lila rešili da mu ukažu poverenje.

Fonseka je u utorak doputovao u Lil, na završni dogovor sa rukovodiocima kluba koji je prošle sedmice ostao bez šefa stručnog štaba. Posle razočaravajuće sezone i tek desetog mesta u Ligi 1 ceh je platio Žoselin Gurvenek, jer ekipa nije bila ni blizu da ponovo uspeh iz minulog ciklusa kad je pod komandom Kristofa Galtijea osvojila titulu ispred Pari Sen Žermena. Gurveneku se zamera što nije uspeo makar da je zadrži u evropskim kupovima, iako je igrao osminu finala Lige šampiona, gde ga je zaustavio Čelsi.

Izabrane vesti

Posle samo 12 meseci na stadionu „Pjer Moro“ na njegovo mesto će stići Fonseka. Očekuje se da do kraja dana formalizuje dogovor i potpiše ugovor do juna 2024. Posao bi, makar na početku, mogli da mu olakšaju zemljaci, Hose Fonte, Tijago Đalo i Renato Sančes (mada pregovara sa Milanom), dok je vezisti Šeki istekao ugovor, a novi mu neće biti ponuđen.

Fonseka je u Portugaliji radio kao trener Porta, Brage, Pasoš Fereire i Avesa, dok je pre Rome, u inostranstvu, bio zapažen na klupi Šahtjora, kome je doneo tri vezane duple krune.


tagovi

Paulo FonsekaLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara