Novine u Novom Pazaru
Novine u Novom Pazaru

Pazarske novine: Atletski stadion može i za fudbal, igračima na dar – spa centar

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.02.24. | 14:25

Emir Mehmedović opširno o radovima i njihovoj ceni

(Od dopisnika iz Novog Pazara)

Pazarci broje sate do 21. kola Mozzart Bet Superlige i subotnjeg duela sa Crvenom zvezdom, četvrtog uzastopnog pred praznim tribinama kada su na suprotnoj strani beogradski crveno-beli. Bio je još jedan, pre skoro devet godina, u kojem su Plavi jedini put upisali trojku protiv najtrofejnijeg fudbalskog kolektiva u Srbiji (2:1).

Izabrane vesti

Igrači koriste benefite klupskog trening kampa na Atletskom stadionu. Dvojica bivših reprezentativaca Srbije, Adem Ljajić i Marko Šćepović u prestonici su vidali rane iz Pančeva, u pokušaju da zaleče povrede zadnje lože i stave se na raspolaganje šefu struke Igoru Matiću za ogled sa šampionom.

Spa centar u sklopu novog hotela pri sportskom kompleksu na Hadžetu poslednja je atrakcija. Fudbaleri i ostali pazarski sportisti imaju samo reč hvale. 

"Brojni su sadržaji u okviru i oko Atletskog stadiona. Novi spa centar nudi vrhunske sadržaje, tu su hidromasažne kade, ledeni bazen, saune i parno kupatilo. Centar pruža mogućnosti potpunog opuštanja, oporavka i revitalizacije nakon napornih treninga i takmičenja. Inače, hotel unutar kompleksa na Atletskom stadiuonu poseduje devet luksuznih apartmana i 14 soba, kafeteriju, salon za zabavu. Sportisti imaju udoban i luksuzan smeštaj i mogu da uživaju u svim pogodnostima. Devet novih apartmana kompletno su opremljeni nameštajem i svim što treba. Za opremanje objekta izdvojili smo 14.940.666 dinara", kaže za Mozzart Sport član najužeg rukovodstva popularnog superligaša Emir Mehmedović.

Tokom hladnih januarskih dana dana, a uoči polaska fudbalera u Antaliju, treniralo se uglavnom u tunelu ispod tribine Atletskog stadiona.

"Nedavno je otvoren moderan sportski tunel, koji mnogo znači fudbalerima tokom zimskih meseci. U sklopu je celine od preko 1.000 m2. Tu su svi neophodni sadržaji, svlačionice i trenažna površina od 840 m2. Tunel ne služi samo za trčanje u vidu pripreme za trening, već sadrži prostore opremljene specijalnim elementima i rekvizitima. Sređivanje enterijera tunela koštalo je 10.148.254".

Ima novih detalja i na travnatoj podlozi Atletskog stadiona. Kao i mnoge superligaše, Pazarce u skorije očekuje postavljanje hibrida. Pominjala se selidba sa Gradskog stadiona u Priboj ili Gornji Milanovac za igranje takmičarskih utakmica, ali se nakon proširenja terena Atletski stadion pojavio kao savršena alternativa.

"Godinama unazad koristimo teren za svakodnevne treninge fudbalera, ali travnata površina nije imala adekvatne dimenzije. Krajem prošle godine smo realizovali projekat proširenja, kako bismo ispunili minimum dimenzija propisanih pravilnikom Evropske fudbalske unije od 100x64 metra. Mnogo smo dobili, a istovremeno zadržali sve standarde za održavanje međunarodnih takmičenja u atletici. Srećni smo što odnedavo i Atletski stadion ispunjava sve kriterijume za odigravanje fudbalskih utakmica u Srbiji. Vrednost investicije je 2.923.234 dinara. Nešto ranije smo postavili novu stazu od veštačke trave duž postojećeg tartana. Bitna je funkcionalnost nove, duže staze. Naši fudbaleri imaju mogućnost da kombinuju podloge – tartan i veštačku travu. To je neophodno tokom zagrevanja i kondicionih treninga. Za to je utrošeno 2.867.670 dinara", transparentan je Mehmedović, koji je i direktor gradske Ustanove za sport.



tagovi

FK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara