Pipita ili "novi Levandovski"?

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.10.18. | 11:45

Milan i Đenova odmeravaju snage u odloženom meču prvog kola Serije A (20.30, TV Arena Sport 2)

Bilo je teško, proliveno je mnogo znoja, ali Milan se obradovao pobedi protiv Sampdorije, koja je prekinula niz od četiri utakmice bez poraza. Rosoneri su se ovim bodovima probili na sedmo mesto na tabeli, ali imaju utakmicu manje i ukoliko savladaju Đenovu kod kuće u odloženom meču prvog kola Serije A (20.30, TV Arena Sport 2) biće u najmanju ruku petoplasirani, što je drastično bolja situacija nego ona u kojoj su se nalazili pre 10. runde.

Uprava Rosonera odavno je počela da gubi strpljenje s Đenarom Gatuzom, a slaba igra i remi na gostovanju Empoliju značajno su uzdrmali njegovu poziciju. Činilo se kao da je pritisak probudio Rina i njegove pulene koji su potom vezali tri pobede (Sasuolo, Olimpijakos, Kjevo), uoči Derbija dela Madonina bili su u seriji od osam mečeva bez poraza, ali onda su opet krenuli po starom...

Izabrane vesti

Prvo poraz od Intera u poslednjim minutima – i ne samo to, Nerazuri su bili bolji rival na terenu – potom i od Betisa u Ligi Evrope. Ima tu i do zgusnutog rasporeda, ali navijači kluba renomea poput Milanovog jednostavno su alergični na neuspeh. Pritom, daleko od toga da Rosoneri imaju loše igrače. Nije to top nivo, no i te kako ima kvalitetnih pojedinaca kakvi su Iguain, Suso, Čalhanoglu...

Ipak, uprkos akumuliranom nezadovoljstvu Gatuzo uživa podršku klupskih legendi. Gazeta delo Sport prenosi izjave Gatutzovih saigrača iz zlatnog perioda Milana, Pirla i Sedorfa, te bivšeg selektora Italije Marčela Lipija.
"Dalje ruke od Gatuza, boriće se za Ligu šampiona. Milan mora da ima strpljenja", uglas su rekli Lipi, Pirlo i Sedorf.

Večeras Milan- Đenova. Napad na Ligu šampiona”, najavljuje se u Tutosportu zaostala utakmica prvog kola Serije A na San Siru. Citiraju se i reči tehničkog direktora Milana Leonarda da je normalno da Milan bude u zoni Lige šampiona, a da on i Maldini ne mogu svaki dan da demantuju glasine da je Gatuzo pred otkazom. „Gatuzo je naš trener i tu nema nikakvih nedoumica ili sumnji“, rekao je Brazilac.

Pisalo se u italijanskim medijima i o taktičkim promenama za meč sa Đenovljanima. "Iguain plus Kutrone, Milan sa duplom devetkom diže Gatuza", navodi se da je hrabra odluka trenera Rosonera dobitna i isplativa. 

Velika ideja Milana”, zauzima drugi manji deo naslovnice pošto se ambicije Rosonera u ovoj godini zaustavljaju na mestu koje garantuje učešće u Ligi šampiona. „Ako pobedi večeras u zaostalom meču protiv Đenove Gatuzo će u krugu od nekoliko dana preći put od izlaznih vrata Milanela do zone Lige šampiona” stoji u podnaslovu. Na unutrašnjim stranama se kaže da će Milan večeras protiv Đenove igrati ponovo u novoj formaciji 4-4-2 sa Kutroneom i Iguainom u špicu. Osim Matije Kaldare koji će morati da odsustvuje najmanje tri meseca, Gatuzo neće moći da računa ni na Đakoma Bonaventuru.

Iako je Milan favorit, Đenova nikako nije za potcenjivanje. Na stranu što ima samo bod manje i zauzima sredinu tabele te što je otkinula bod Juventusu, nego u svojim redovima ima „novog Levandovskog”. Reč je, naravno, o Kšištofu Pjonteku. Već je postigao 13 golova na deset ovosezonskih utakmica, najbolji je strelac Serije A, što je odmah privuklo interesovanja brojnih klubova. Pisalo se da Čelsi razmatra da dovede nekoga od dvojca Pjontek – Ikardi. Đenova zasad odbacuje svaku mogućnost da pusti Pjonteka, međutim malo "bezobraznija" ponuda sigurno bi naterala gazdu Đenovljana da barem sedne za pregovarački sto. U svakom slučaju, Pjontek će biti velika pretnja po domaće pa porazmislite o golovima...

Povrede i suspenzije:

Milan: Kaldara, Strinić, Montolivo, Bonaventura (drugi strelac ekipe)
Đenova: Romero (suspendovan), Marketi, Spoli, Favili

POSLEDNJIH PET

MILAN
OLIMPIJAKOS    (D), LIGA EVROPE      3:1
KJEVO       (D), PRVENSTVO        3:1 
INTER        (G), PRVENSTVO        0:1
BETIS        (D), LIGA EVROPE      1:2 
SAMPDORIJA    (D), PRVENSTVO        3:2 

ĐENOVA
KJEVO       (D), PRVENSTVO        2:0
FROZINONE       (G), PRVENSTVO        2:1
PARMA     (D), PRVENSTVO        1:3
JUVENTUS         (G), PRVENSTVO        1:1
UDINEZE   (D), PRVENSTVO        2:

MEĐUSOBNI SKOR
102    49      33      20      154:96

SERIJA A, PRVO KOLO (ODLOŽENI MEČ):

Sreda

20.30: (1,45) Milan (4,40) Đenova (7,25)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters, www.genoacfc.it) 


tagovi

Đenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara