Pitanje je da li je bilo ko u istoriji Partizana oprostio toliki dug

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.01.19. | 19:28

Nezvanično, pominje se da mu se dugovalo između 160.000 i 250.000 evra

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Dvoipogodišnji drugi mandat Marka Jankovića u Partizanu je završen. Kao što je najavljeno, reprezentativac Crne Gore potpisao je večeras ugovor sa italijanskim SPAL-om i već sutra bi trebalo da se zaputi za Italiju.

Izabrane vesti

Konačan dogovor pao je u hotelu "Suenjo", gde je 23-godišnji vezista, po dolasku iz Beograda, najpre oprostio dug crno-belima na osnovu neizmirenih dugovanja, a potom overio saradnju sa članom Serije A. Janković je stavio paraf na ugovor do juna 2022, a klubu iz Humse 1, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da pripadne 1.800.000 evra na ime obeštećenja. Suštnski, polovina te sume (900.000 evra), dok druga polovina ide na račun Olimpijakosa, jer je takav dogovor sklopljen između klubova prilikom otkupa ugovora.

No, to je u drugom planu. U prvom je gest samog Jankovića da se odrekne određenih premija, na čemu su mu u Partizanu zahvalni, jer je, kako kažu, prepoznao tešku finansijsku situaciju.
"Transfer u SPAL je završen. Uz veliku zahvalnost moram da napomenem da je Marko Janković tom prilikom napravio nešto što ne znam da li je ijedan igrač Partizana u istoriji uradio, oprostio toliki novac koji mu se, nažalost, dugovao. Veliko hvala, ujedno i želja da u novom klubu pokaže talenat koji ga krasi i da jednog dana završi u klubu koji odgovara njegovom, nažalost, još samo talentu. SPAL je dobra stepenica u njegovoj karijeri", rekao je Ivica Iliev.

Sportski direktor Partizana je prethodno duže od pola sata, zajedno sa potpredsednikom Vladimirom Vuletićem, pregovarao sa Jankovićem oko modela rastanka, a epilog je dogovor oko odricanja novca koje je Cetinjanin zaradio na osnovu premija za duplu krunu, plasman u Ligu Evrope i odbranjeni Kup Srbije. Nezvanično se pominje da mu se dugovalo između 160.000 i čak 250.000 evra.

Nameće se, naravno, pitanje hoće li biti pojačanja do 9. februara kad se završava prelazni rok u Srbiji. Pogotovo što je Tokmak Nguen, projektovan da igra umesto Jankovića, završio u mađarskom Ferencvarošu.
"Najpre moram sa ostatkom rukovodstva da vidim sa čim klub raspolaže, da napravimo računicu do leta. Imamo neke želje, znate da smo nešto već bili skoro završili, da ne spominjemo razloge. Taj igrač nam se izmigoljio iz ruku, a dejstvuje na Jankovićevoj poziciji. Nekad ne zavisi sve od nas".

Što ne znači da poslova neće biti.
"Postoje tržišta u kojima prelazni rok traje kao i kod nas".

Ono u Francuskoj se zatvara u ponoć. Ne baš mnogo vremena da levi bek Nemanja G. Miletić završi u drugoligašu Lansu?
"Ostalo je još nekoliko sati. Ozbiljno je. Zavisi od brzine svih strana".

Tokom srede pominjala se i ponuda Bešiktaša za Gorana Zakarića, očekivalo se da bi Svetozar Marković mogao u Seriju A ili Saša Zdjelar u Bordo, no...
"Nisam optimista. Postoje neke stvari, ali ostalo je malo vremena".

Jedno je sigurno: koliko god mu novca trebalo Partizan ne sme sebi da dozvoli prodaju prvog strelca tima, Rikarda Gomeša, jer onda bi ionako lociran problem realizacije postao još vidljiviji. Zato su i odbijene ponude iz arapskog sveta, navodno, u visini od oko 2.500.000 evra.
"Raduje me što smo za Rikarda dobili mnogo zvaničnih ponuda. Sve smo uradili da ne ode. Kako stvari stoje, ostaje Gomeš", zaključio je Ivica Iliev.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Marko JankovićZimski prelazni rok 2019Ivica Iliev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara