Karel Poborski (©Reuters)
Karel Poborski (©Reuters)

Poborski na generalci

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 09:08

Plzenj igra poslednju pripremnu utakmicu sa Češkim Buđejovicama

Poslednje istezanje pred nastavak šampionata u Češkoj. Vicešampion Plzenj ima generalku na terenu Budjejovica (16.00), dok će Zlin finalni test imati u Brnu (11.00).

U dve prethodne prijateljske utakmice Viktorija je postigla sedam golova. To je dobar znak pred okršaj sa sastavom kojim predsedava legendarni Karel Poborski. Češke Budjejovice iza sebe imaju relativno uspešnu sezonu, s obzirom na to da se radi o novajliji. Pre odmora, tim Davida Horejša uspeo je da se domogne osmog mesta na tabeli. Samo jedan bod razdvaja Dinamo od vodećih šest. U sklopu priprema za nastavak Budjejovice su odigrale jednu prijateljsku utakmicu, u kojoj su deklasirale Mas Taborsko rezultatom 5:1.

Izabrane vesti

Plzenj tradicionalno ima šampionske aspiracije, ali ove sezone biće izuzetno teško da tim Adrijana Gula pretekne Slaviju, koja mu beži velikih osam bodova. U pripremi za nastavak prvenstva, Viktorija je već odigrala nekoliko prijateljskih duela. U poslednjem je pobedila Pribram sa visokih 4:0.

Dakle, Plzenju će biti manje ili više opušteno na drugoj poziciji, budući da za praškom Slavijom ima ozbiljan minus, ali i zbog toga što trećeplasirani Jablonec za njim kaska čitavih deset stepenika. Budjejovice su tim iz srednjeg ranga, i svakako slabijeg sastava, pa treba očekivati nedvosmislenu inicijativu Plzenja, koji je poslednja dva prijateljska meča dobio uz 4+.

Dan u Češkoj otvaraju Zbrojovka i Zlin. Domaćin je drugoligaš i posle 17 kola tekuće sezone stacioniran je na trećem mestu. Karakteriše ga najbolji napad u takmičenju, kao i druga najčvršća odbrana, ali za liderom Pardubicama zaostaje četiri boda. Brno je na poslednja dva prijateljska duela poraženo od Sigme, najpre sa 3:1, a potom i 2:0.

Zlin je prvoligaš, koji je poslednju zvaničnu utakmicu odigrao 7. marta u kojoj je na svom terenu izgubio od Bohemijansa (2:3). Dosadašnje partije u najjačem rangu nisu bile na visokom nivou, a naročito se pokazalo da je odbrana slabiji deo tima. Sastav je stacioniran na trećem mestu sa pogrešne strane, pa žuto-plavi bruse formu kako bi se izborili s fenjeraškim brigama. Pokazaće ova utakmica da li je opstanak za njih realan ili ipak nije. Nastave li po starom i na prijateljskim utakmicama, čeka nas vrlo efikasan meč...



tagovi

BrnoZlinPlzenjKarel Poborski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara