"Miloš Simonović (Napredak) i Leandre Tavamba (Partizan)"
"Miloš Simonović (Napredak) i Leandre Tavamba (Partizan)"

Pobuna u Kruševcu protiv večitih: Ko u svetu odlaže prvenstvene utakmice zbog Lige Evrope?

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.08.17. | 16:15

„Treba li uopšte da navijamo za naše predstavnike na međunarodnoj sceni“, pita se Bojan Filipović, sportski direktor Napretka

Miloš Simonović (Napredak) i Leandre Tavamba (Partizan)Ovog vikenda nema fudbala za večite rivale. Pod opravdanjem „lošeg terena“ u Čačku, Zajednica Superlige odložila je zakazano gostovanje Crvene zvezde Borcu, a u petak odlučila da ni Partizan ne mora na teren protiv Napretka, pa će tako i crveno i crno-beli imatio lufta da se što bolje spreme za revanše sa Krasnodarom, odnosno Videotonom, u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Poslednja odluka uznemirila je čelnike kluba iz Kruševca,
Mi se očigledno ništa ne pitamo! I to nema smisla. Da li se fudbal u Srbiji igra samo zbog Partizana i Crvene zvezde? Zar je interes srpskog fudbala igranje pred praznim tribinama?! I ko još u svetu odlaže utakmice nacionalnog prvenstva zbog učešća svojih klubova u Ligi šampiona, ili Ligi Evrope“, pita se uočljivo nezadovoljni, Bojan Filipović, sportski direktor Napretka, u izjavi Sportskom žurnalu.

Izabrane vesti

Navodi i razloge zbog kojih se ekipa Nenada Sakića oseća ugroženom, iako je trebalo u nedelju od 20.00 da gostuje u Humskoj.
Rezervisali smo hotel, autobus. Stručni štab je pripremio ekipu da nastavi uspešan niz. I šta ćemo sad? Kao klub sa evro-ambicijama Partizan valjda ima igrački kadar koji može da istrpi igranje na dva fronta, zašto onda traži odlaganje!? Pitam se, treba li uopšte da navijamo za naše predstavnike na međunarodnoj sceni, ako će uoči svake naredne utakmice u Evropi da odlažu one u domaćem prvenstvu i stavljaju pod znak pitanja smisao postojanja naše lige“, dodao je Filipović.

Zvanično obrazloženje iz kancelarije Superlige glasi:
Odluka je doneta zbog poštovanja opšteg interesa srpskog fudbala, a u cilju što uspešnijeg nastupa Partizana u evropskim takmičenjima. Jedini motiv za donošenje ovakve odluke je isključivo sportske prirode, jer bi se eventualnim plasmanom naša dva kluba u Ligi Evrope znatno povećao nacionalni koeficijent od koga koristi imaju svi domaći klubovi, a Srbija bi posle više od deset godina imala dva predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope“.

Novi termini odigravanja odloženih mečeva Borac - Crvena zvezda i Partizan - Napredak biće naknadno određeni.

(FOTO: Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaNapredak Kruševac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara