Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Podgoričani već igraju meč sezone na Islandu, a sve je na strani Brejdablika

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 10:13

Finale pretkvalifikacija za Ligu šampiona: Budućnost na severu Evrope večeras (21.00) protiv najboljeg tima Ribara igra za minimum još četiri međunarodne utakmice ovog leta

Dok je većina klubova u Evropi tek počela pripreme, neki su i dalje na zasluženim odmorima, za najbolje timova najslabijih liga na Starom kontinentu nema odmora. Počela su međunarodna takmičenja. Islandski grad Kopavogur je domaćin turnira šampiona Islanda, Crne Gore, San Marina i Andore.

Samo pobednik ide u prvom kolo kvalifikacija za evro-elitu i dvomeč sa irskim prvakom Šamrokom. Podgorička Budućnost je lako pobedila Atletik Eskaldes sa 3:0, dok je domaćin Brejdablik razbio Tre Pene sa 7:1, pa večeras (21.00) na severu kontinenta pada odluke ko će na megdan Šamroku.

Izabrane vesti

Veliki je ulog, poraženi će u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencije sastati sa poraženim iz dvomeča Žalgiris (Litvanija) - Struga (Makedonija). Pobednik ovog meča bi osigurao još najmanje četiri evropska duela, omogućio ostanak na stazi Lige šampiona do kraja jula, a garantovao avgust barem u kvalifikacijama za Ligu konferencije.

21.00: (5,10) Budućnost (3,70) Brejdablik (1,70)

Sve je na strani islandskog šampiona. Sezona u ovoj malenoj državi je u punom jeku, sigruno da su fudbaleri Brejdablika u boljoj fizičkoj spremi, igraju pred svojim navijačima, odgovaraju im i vremenski uslovi, a i podloga je veštačka. Ne samo spoljni faktori, nego je i kvalitet na strani Brejdablika koji ima ulogu favorita.

Prošle sezone Brejdablik je izbacio Podgoričane iz Evrope, u kvalifikacijama za Ligu konferencije. U Podgorici su plavo-beli slavili sa 2:1, a na Islandu je bilo 2:0 za domaćina. Motiv više za tim Miodraga Džudovića.

Očekuje nas dobro organizovan protivnik, koji ima kvalitet, igra pokretljiv i brz fudbal. Mi moramo da mu odgovorimo kako taktički, tako i fizički. Pokušaćemo da neutralizujemo njihove jače strane, a da iskoristimo naše vrline. Mislim da su u ovom trenutku šanse jedanke - 50:50. Nadam se pozitivnom rezultatu i uspehu”, poručuje sa Islanda Džudović, prenose Vijesti.

Dobro poznaju Islanđane u taboru crnogorskog šampiona.

Ta utakmica sa Tre Peneom nije realna slika, jer je Brejdablik kvalitetom bio daleko ispred protivnika. Međutim, neke detalje koje znamo o Brejdabliku videli smo i na toj utakmici. Naš rival voli da ima veći posed lopte. Brza tranizicija, pridodavanje, mnoge rotacije na boku i direktnost prema protivničkom golu su karakteristike tima”, istakao je Džudović.

Brejdablik je na trećoj poziciji u domaćem šampionatu sa deset bodova minusa u odnosu na prvoplasirani Vikingur. Pre desetak dana je poražen u gradskom derbiju od Kopavogura sa čak 5:2.

Odlično poznajemo rivala, znamo da su fizički izuzetno spremna ekipa, kao i da su tehnički poktovan tim. Gledali smo ih protiv Tre Penea, analizirali i neke prethodne utakmice, znamo da ćemo imati svoje šanse. Treba da budemo disciplinovani i odgovorni u defanzivi, a verujem da imamo brzinu i snagu u ofanzivnom dijelu da rešimo utakmicu. Svi znamo da smo ovde na Islandu nesrećno izgubili prošle godine od Brejdablika posle dva crvena kartona, a to nam daje još veći motiv da slavimo i nastavimo da se takmičimo u kvalifikacijama za Ligu šampiona”, rekao je vezista crnogorskog šampiona Miomir Đuričković, koji je bio strelac u polufinalu protiv Eskaladesa.

LIGA ŠAMPIONA – FINALE PRETKVALIFIKACIJA (KOPAVOGUR, ISLAND)

Petak

21.00: (5,10) Budućnost (3,70) Brejdablik (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga šampionaBreidablikBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara