Uroš Matić
Uroš Matić

Pokvario se klavir koji svira sam - Matić na prodaju

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.04.18. | 16:22

Pa i po cenu minusa u kasi

Čelsi je napravio starijim bratom, Kopenhagen je uveren da mlađi ipak nije vrhunski kalibar, pa je Uroš Matić stavljen na transfer listu. Sasvim očekivano imajući u vidu da 27-godišnji vezista u 2018. nije odigrao ni minut za danskog velikana. Trener Stale Solbaken nije zadovoljan, iako je početak slutio na dobro.

Međutim, malo-pomalo Uroš Matić je gubio poverenje šefa struke, a s obzirom da je prošlog leta Šturmu plaćen oko 3.000.000 evra što je za danske uslove prilična svota novca rastanak se sam nametnuo kao logično rešenje. Čak i po cenu gubitka novca.
Sa Uroševim zastupnicima radimo na prodaji. Posle odlaska Tomasa Dilejnija (u Verder, prim. aut.) ostala je velika rupa koje smo se plašila. Uroš je upao, bio dobar u prvom delu sezone, ali tada je klavir sam svirao”, rekao je Solbaken za Kanal 9 aludiravši na to što je Kopenhagenov tim na jesen pretrpeo mali broj promena, bio uigran, sa jasno podeljenim zadacima…

Izabrane vesti

Tim u koji se bilo lako uklopiti. Ili je bar to trenerovo mišljenje. Da se o tome debatovati, ali ne i o Solbakenovoj odluci da se raziđe sa Matićem.
Sad mu je mnogo teže. Moja je greška što nismo uspeli da ga integrišemo dovoljno dobro. Posebno kada se protivnik povuče u bunker. Posebno kada je protivnik sa kvalitetnom odbranom”, smatra Solbaken.

Za kraj i o ceni, odnosno projektivanom gubitku.
Kupovna cena je bila previsoka s obzirom na njegove godine. Rizikujemo da izgubimo novac ako ne pronađemo dobro rešene. U dobroj smo komunikaciji sa njegovim predstavnicima i gledamo šta bi moglo da izleti. Dobro rešenje mogu da budu i pozajmice, sa kasnijom prodajom”, kaže Solbaken.

Austrijski mediji su preneli da bi Uroš Matić mogao da se vrati u Grac, pošto je tamo ostavio sjajan utisak, ali se ispostavilo da se to definitivno neće desiti. Matićev ugovor sa Kopenhagenom inače ističe na leto 2021. godine.

A tek da podsetimo, sasvim je izvesno da će Dansku - ili bar Kopenhagen - ovog leta napustiti i Andrija Pavlović, koji takođe nije u prvom planu kod Solbakena.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Uroš Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara