Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portsmut je Plimutov najteži ispit od starta sezone

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 14:50

Rivale sa juga razdvajaju dva boda

Dva grada, dve luke na jugu Engleske i dva boda koja ih dele na tabeli Lige 1, odnosno trećeg ranga ostrvskog fudbala. Plimut ima četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima, dva ligaška i nada se produžetku pobedničkog niza na svom Houm Parku gde gostuje ekipa Portsmuta. Sastav iz Hemšira pokušaće da iskoristi ovo gostovanje kako bi preskočio Pilgrime i nastavio putešestvije ka vrhu tabele od kojeg ga deli svega pet bodova.

Portsmut je loše startovao ligu u kojoj je prethodne dve sezone dolazio do plej-ofa. Štucao je u prva tri kola, zabeležio dva remija i poraz, ali je od tog momenta osvojio 18 od moguća 24 boda. Poslednja runda poslužila je za bildovanje samopouzdanja i novi skok na tabeli, pošto je savladan visoko pozicionirani Linkoln, tim sa jednom od najboljih odbrana lige.

Izabrane vesti

Pompeja se nada petom vezanom trijumfu na gostovanjima u Ligi 1, ali u svom taboru ima dosta problema i pitanja koja još uvek čekaju na odgovor. Upitni su nastupi Toma Nejlora i Šona Regeta koji prethodnih dana nisu trenirali zbog povreda. Spremni za povratak su Endi Kenon i Džek Votmou koji su se oporavili od povreda prepone, odnosno tetive, a Majkl Džejkobs i Li Braun propuštaju meč, kao i Ronan Kurtis koji je sa U21 reprezentacijom Republike Irske.

Trener domaćih Rajan Lou na raspolaganju ima praktično sve igrače, izuzev od ranije povređenog Gerija Sojera, odnosno veziste Luisa Mekleoda koji se nedavno vratio treninzima.

Biće ovo veliki izazov za Plimut koji je prošle sezone nastupao u četvrtom rangu engleskog fudbala. U prvenstvu zasad nije dobio nijednu ekipu koja pretenduje da se preseli u viši rang, ali je to učinio nedavno u prvoj rundi FA kupa, izbacivši Čarlton. Sada mu predstoji okršaj sa rivalom kojeg nije pobedio u poslednjih šest međusobnih duela (četiri remija, dva poraza).

Oba tima deluju zahuktalo, sa odličnim uvertirama za meč na Houm Parku, tako da se očekuje meč u kojem će nijanse odlučivati u utakmici koja će predstavljati najteži ispit za Plimut od starta sezone.





tagovi

PlimutPortsmut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara