Portugalci posle gola (©AFP)
Portugalci posle gola (©AFP)

Portugalci i bez Ronalda demonstrirali silovit napad, odbrana imala probleme s Nigerijcima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 21:31

Žoao Feliks pokazao da se uželeo fudbala, sjajno proigravao saigrače u pobedi 4:0

Ako za nedelju dana protiv Gane odigra kao večeras protiv Nigerije, reprezentacija Portugalije ne bi trebalo da ima većih problema u prvoj utakmici Grupe H Svetskog prvenstva u Kataru.

U proveri pred put na Mundijal selekcija Fernanda Santoša u Lisabonu je savladala afričke Orlove 4:0. Demonstrirala je uigran napad, ali i pokaza da odbrana nije na istom nivou. Ulaskom Viljarealovog Samjuela Čukvuezea Nigerijci su uspeli nekoliko puta ozbiljno da zaprete domaćinima. Imali su čak i penal na 0:2 u 81. minutu, ali je Rui Patrisio sjajno reagovao i odbranio šut Emanuelu Denisu.

Izabrane vesti

Prodor Čukvuezea neki minut pre penala, kada se lako oslobodio Antonija Silve i prekšraj Dioga Dalota nad Osaji-Samjuelom bili su signal za Portugalce da se trgnu i s dva brza gola izbegnu neizvesnu završnicu. Gonsalo Ramos (82) i Žoao Mario (84) doprineli su ubedljivoj pobedi, ali pojedine situacije iz drugog dela utakmice i problemi s kojima su se susretali defanzivci ostaće Santošu sa analizu.

Prvo poluvreme meča obeležila su dva gola Bruna Fernandeša i sjajana proigravanja Žoaa Feliksa. Očigledno je bilo da se mladi vezista uželeo fudbala posle svega 818 minuta za Atletiko Madrid od početka sezone. Dijegu Simeoneu se možda ne uklapa u zamisli, ali večeras je Feliks delovao odlično i veoma raspoloženo. Kao rukom slao je lopte saigračima preko odbrane Nigerije, međutim, upravo on mogao bi da bude žrtva za ulogu startera kada Kristijano Ronaldo bude spreman da igra.

Iskusni as propustio je večerašnju utakmicu zbog, po rečima selektora, blažih stomačnih problema. Nije delovalo da nedostaje ekipi, ali jasno je da će u Kataru biti na terenu od prvog minuta mečeva sa Ganom, Urugvajem i Južnom Korejom.

Sastav Portugalije u formaciji 4-3-3: Rui Patrisio - Dalot, Ruben Diaš (46. Gereiro), Antonio Silva, Nuno Mendeš (46. Vitinja) - Bruno Fernandeš (46. Pepe), Karvaljo, Bernardo Silva (46. Žoao Mario) - Otavio (76. Rikardo Orta), Andre Silva (67. Gonzalo Ramos), Žoao Feliks.



tagovi

reprezentacija PortugalaŽoao Feliksbruno fernandesBruno FernandešKristijano RonaldoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara