Portugalija nije Ronaldov tim, već fudbalska sila: Istorijskih 9:0 za prolazak kroz cilj zvani Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.09.23. | 22:52

Niko ne sumnja da je napadač Al Nasra i dalje najbolji igrač ove selekcije, ali njegov izostanak na ovoj utakmici kao da je rasteretio ostale igrače i naterao ih da preuzmu odgovornost, zaigraju direktnije i konkretnije, pa je Luksemburg upao u napadačku mašinu koja ga je potpuno samlela

Žuti karton u Bratislavi koštao je Kristijana Ronalda sasvim sigurno jedne od najžalijih suspenzija u karijeri, s obzirom da je propustio istorijski momenat na stadionu Algrave. Mašinerija Roberta Martineza je bez lidera, najboljeg strelca i kapitena, ostvarila najubedljiviju pobedu u svojoj istoriji i postala prva selekcija u aktuelnim kvalifikacijama koja je obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo - 9:0 (4:0). Sve to uz impozantnu gol razliku 24:0!

Niko ne sumnja da je Ronaldo i dalje najbolji igrač ove selekcije, ali njegov izostanak na ovoj utakmici kao da je rasteretio ostale igrače i naterao ih da preuzmu odgovornost, zaigraju direktnije i konkretnije, pa je Luksemburg upao u napadačku mašinu koja ga je potpuno samlela.

Izabrane vesti

Diogo Žota, Gonsalo Ramos i Gonsalo Ignasio su postigli po dva gola, ali je u prvom planu bio trostruki asistent Bruno Fernandes, koji je plenio fudbalskim majstorstvom i na kraju sve to krunisao pogotkom u 83. minutu. Nijedan igrač u ovim kvalifikacijama nije učestovao u više golova svoje ekipe od asa Mančester Junajteda, koji je nakon šest mečeva došao do brojke od tri gola i četiri asistencije.

Napadački trio Žota - Ramos - Leao bio je potpno neuhvatljiv za protivnika. Iza njih su se našla dvojica savršenih "pakera" Fenandes i Bernardo Silva, koji su ih hranili preciznim loptama. Ovo veče bilo je bosebno i za štopera Sportinga Gonsala Ignasija, koji se našao na pravom mestu u 12. i 45. minutu da pošalje loptu u metu nakon perfektnih centaršuteva Bruna Fernandesa i upiše premijene pogotke u dresu sa državnim grbom.

Svojih pet minuta u završnoj fazi meča dočekali su i Žoao Feliks i Rikardo Orta, koji su efektnim pogocima poraz Luksemburga učinili dodatno težim.

Luksemburžani su se u ovom kvalifikacijama ispostavili kao idealan protivnik za Portugalce. Selekcija Luka Holca je jedina dva poraza u kvalifikacijama doživela upravo od Portugalije, a od 16 primljenih golova 15 su postigli Portugalci. Luksemburžani su i pored toga još uvek ostali u igri za plasman na Euro, pošto imaju samo tri boda manje od Slovačke, koja je večeras lagano izašla na kraj sa Lihtenštajnom.


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 6. KOLO

Ponedeljak

GRUPA D

Jermenija - Hrvatska 0:1 (0:1)

/Kramarić 14/

Letonija - Vels 0:2 (0:1)

/Remzi 29, Bruks 90+6/


GRUPA J

Island - Bosna i Hercegovina 1:0 (0:0)

/Finbogason 90+2/

Portugalija - Luksenburg 9:0 (4:0)

/Inasio 12, 45+5, Ramos 18, 34, Žota 57, 77, Orta 67, Fernandes 83, Feliks 88/

Slovačka - Lihtenštajn 3:0 (3:0)

/Hancko 1, Duda 3, Mak 6/



tagovi

Kristijano RonaldoBruno Fernandeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara