POTVRĐENO: Barsa plaća Grizmanovu klauzulu od 100.000.000 evra! Počinje bitka finansijske moći

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.05.18. | 23:33

Sve je spremno za realizaciju bombastičnog transfera, ali Atletiko se nada čudu

Mesecima unazad se spekuliše, poslednjih sedmica se naglas priča, a sada je izgleda sve jasno - Barselona na leto plaća madridskom Atletiku otkupnu klauzulu za Antoana Grizmana od 100.000.000 evra!

Najuticajnija, ujedno i najmoćnija stanica u Španiji sa sedištem u Madridu, Kadena Ser, pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da je prvi čovek Barselone Đosep Marija Bartomeu stupio u kontakt s kolegom iz Atletikove fotelje Enrikeom Serezom i decidirano mu rekao i potvrdio svoje namere za leto! 

Izabrane vesti

Tačnije, kako je pomenuta radio stanica prenela, upozorio je predsednika Atletika šta mu se sprema! U razgovoru koji je trajao gotovo 30 minuta Serezo je Barsinom vodećem čoveku rekao ono što je već i dosad govorio javno - da sa Barselonom ni na koji način ne želi da pregovara, već da Grizmanu želi da produži ugovor, značajno uveća otkupnu klauzulu i praktično ga učini nedodirljivim! Ali, ukoliko plati otkupnu klauzulu, emisari Barselone neće ni morati da pregovaraju sa Atletikom, već direktno sa Grizmanom i njegovim agentima.

Kako se napominje, Bartomeu je želeo da ispadne džentlmen prema svojim fudbalskim suparnicima, kako se ne bi osećali prevarenim.

Ne treba podsećati da je Barselona nešto slično uradila još prošlog leta, kada nije želela da ulazi u posao sa Grizmanom u trenutku kada je Atletiku bilo zabranjeno da registruje nove igrače do januara. Tako je Barselona, praktično, ceo posao pomerila za jednu godinu i sada više ništa neće sprečiti katalonskog velikana da napravi triling iz snova: Mesi - Grizman - Suarez. Pa još iza njih Kutinjo...

Izuzetno bitna stavka u celom poslu je što Barselona na pomenutih 100.000.000 evra neće morati da plati takozvani VAT, iliti porez na dodatu vrednost. Iz perspektive kupca, to je taksa na plaćenu cenu, a iz perspektive prodacvca, porez samo na dodatnu vrednost igrača. Kadena Ser tvrdi da je uprava Barselone ovu potvrdu dobila iz sedišta La Lige, koja je potvrdila da Barsa ne mora da plaća VAT na ovaj tip transfera. To znači da će Barsa morati da plati „samo“ 100.000.000 evra za transfer, kao i platu Antoanu Grizmanu.

Renomirana radio stanica tvrdi i da je Atletiko već stupio u kontakt s Grizmanovim agentima kako bi se ugovor produžio i da sada čekaju odgovor francuskog asa. U slučaju odlaska, Čolo Simeone već ima spremnu zamenu - Edinsona Kavanija!

Biće to prava trka s vremenom, ali i bitka finasijske moći dva kluba!

Foto: Action Images


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Antoan GrizmanĐosep Marija BartomeuEnrike Serezo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara