Poučna lekcija od slovačkih „batinaša“: Kako da kvalitet u revanšu postane lek za udarce?

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.08.18. | 09:27

Crveno-beli dozvolili da ih manje kvalitetan protivnik konstantnim, sitnim, a ponekad i prilično grubim faulovima, uvede u nervozu i izazove potpunu nemoć. Sve to se mora promeniti za sedam dana

Crvena zvezda je osetila drugu ili bolje reći treću dimenziju protivničke igre i defanzive. Meč sa Spartakom iz Trnave i sve one „batine“ koje su tokom 90 minuta utakmice na stadionu Rajko Mitić istrpeli izabranici Vladana Milojevića u Ljutice Bogdana moraju da budu shvaćeni kao svojevrsna pouka pred revanš meč za sedam dana u Slovačkoj.

Crveno-beli su sinoć dozvolili da ih manje kvalitetan protivnik konstantnim, sitnim, a ponekad i prilično grubim faulovima, uvede u nervozu i izazove potpunu nemoć, a na kraju i da dođe i do rezultata koji mu otvara nešto više mogućnosti od protivnika u revanšu.

Izabrane vesti

Srpski šampion će u Trnavi morati znatno brže i bolje da se prilagodi na igru protivnika, dođe do neophodne prednosti i meč srpovede u svoju korist. Od Spartaka se ništa drugo od onoga što je viđeno sinoć ni ne može očekivati, osim što će ekipa Radoslava Latala imati daleko više samopoudanja pred svojom izuzetno glasnom publikom.
„Oni su tvrda i dobro organizovana ekipa, koja nema neku zvezdu. Ne igra atraktivan fudbal, ali igra takmičarski i jako je teško pobediti je. Očekujem istu ovakvu utakmicu u revanšu, potpuno istu. Mislim da rezultat 1:1 nikome ne daje za pravo da bude siguran u prolaz”, rekao je sportski direktor Mitar Mrkela.

Vladan Milojević je tokom prvih 45 minuta uvideo da opcija sa Nikolom Stojiljkovićem u špicu napada ne može da donese potreban rezultat. Napadač na pozajmici iz Brage nikako nije uspevao da se izbori za neophodan prostor pred protivničkim golom, pa će stoga u revanšu, baš kao i u drugom poluvremenu prvog meča, strateg crveno-belih verovatno probati sa nekom bržom opcijom u samom špicu napada.

Crveno-beli su imali ozbiljnih problema u organzaciji napada, jer je blok protivnika stajao vrlo dobro. A onda kada je konačno postignut pogodak usledio je nesvojstven pad koncetracije ovog Zvezdinog tima.
„Prvi put od kada smo se sastali primili smo tako naivan glup gol. Ali dobro, na greškama se uči i nadam se dobrom rezultatu u revanšu. Znali smo da igraju tako, pokušali smo u drugom poluvremenu da ubrzamo igru i mislim da smo uspeli u tome. Imali smo nekoliko izglednih šansi, ali nismo uspeli da postignemo gol. Spremamo se za revanš”, rekao je Filip Stojković.

Igrači srpskog šampiona isticali su posle utakmice da ih protivnik nije iznenadio i da su bili spremni na takvu igru. Crveno-beli su probali da uzvrate sličnom merom, ali jednostavno nemaju takvu vrstu igrača u svojim redovima.
„To smo očekivali. Znali smo, bili smo pripremljeni za to. I mi smo se borili, probali smo da ulazimo jako u duele. Bila je prava muška borba, kakva treba da bude, videćemo šta će biti u revanšu. Rezultat im daje za pravo da igraju isto ovako u revanšu, ali i mi imamo naše oružje, veru u sebe i kvalitet. Borićemo se do poslednjeg trenutka da prođemo dalje”, poručio je Vujadin Savić, koji je utakmicu završio sa pozamašnom čvorugom na glavi nakon nebeskog duela sa Marvinom Egom.

Revanš meč je u Trnavi zakazan za 14. avgust s početkom od 20.30.

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićMitar MrkelaFilip StojkovićVujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara