Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov
Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov

Poznati „novinar“ ohrabrio selektora... Krstajić: Igramo za naciju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.06.18. | 18:40

„Nema ništa lepše nego se nadmetati sa velikim Brazilom“, kaže selektor Srbije

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Rusije)

Osam utakmica je Mladen Krstajić vodio kao selektor reprezentacije Srbije. Ima četiri pobede, remi i tri poraza. Pamtiće se samo ova deveta, jer istorija se ne piše ni na kriket terenima Londona, ni protiv Švajcarske na obali Baltika, več u sudaru sa - Brazilom.

Izabrane vesti

Ceo fudbalski svet gledaće sutra od 20 časova ka Atktrije areni, mnogi će krenuti ljubičastom linijom moskovskog metroa, izaći na stanici Spartak i držati palčeve našoj selekciji. Verovaće i Srbi u Moskvi i Srbi u otadžbini da će Orlovi na terenu izgledati grandiozno i strašno kao statua Spartaka pored zdanja istoimenog kluba iz glavnog grada Rusije.

Za nastavak mundijalske trke potrebno je da reprezentativci Srbije šokiraju sve, pa i sebe. Pobede prvog favorita turnira i postanu posebni.

Reč ima Mladen Krstajić.
Ne bi trebalo trošiti reči o Brazilcima. Oni su fudbalska vesesila. Opušteni su pred svaku utakmicu, to im je deo mentaliteta, međutim, mi moramo da gledamo sebe, kako da napravimo dobru atmosferu. Nećemo se predati, daćemo maksimum. Šta nas brine pred ovu utakmicu? To što imaju 23 igrača istog kvaliteta. Kompaktni su, sa dobrim pasom. To vidi ceo svet“, sublimirao je utiske Mladen Krstajić

Među poslednjima pitanje je postavio legendarni fudbaler srpskog i brazilskog fudbala Dejan Rambo Petković koji radi za stanicu O Globo. Pokušao je, u ulozi novinara, da ohrabri selektora i kapitena rečima da Srbija nema sutra šta da izgubi.
Jedan si od retkih koji je rekao da smo se plasirali prvi put posle osam godina na veliko takmičenje. To nije alibi. Sutra nije problem izgubiti, ali je sramota ne dati sve od sebe. Hoću samo da budemo tim i da zadovoljimo naciju i ljude koji su došli ovde da nas bodre. Budite ubeđeni da će tako biti“.

Krstajić se saglasio sa rečima kolege Titea da Srbija ima visinsku prednost i da je to karta na koju bi treba da igramo.
Nije rekao ništa novo rekao. Važno je da imamo disciplinu i koncentraciju. Moramo 90 minuta da budemo kao jedan. Posle poraza od Švajcarske igračima nije bilo lako, međutim, oni su profesionalci, moramo brzo sve da zaboravimo. Ovo je turnirsko takmičenje. Imamo šansu da se nadmećemo sa velikim Brazilom. Nema ništa lepše od toga“, dodao je Krstajić.

FOTO: Star sport


tagovi

Mladen Krstajićfudbalska reprezentacija SrbijeRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara