Ivan Šranc (©Reuters)
Ivan Šranc (©Reuters)

Prekid Slavijine dominacije ili peti uzastopni poraz Plzenja u derbiju?

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.10.21. | 09:03

Češka 1: Vodeća Viktorija gostuje crveno-belima u Pragu u sklopu 13. kola šampionata

Posle nekoliko dominantnih sezona i čišćenja konkurencije Slavija Prag naišla je na silan otpor. Više nije nedodirljiva i moraće da rudari za četvrtu vezanu nacionalnu titulu. Tumarao je Plzenj u mraku, baš nekako u trenutku kada se Slavija izdigla i počela da kupi sve što vredi iz češkog šampionata. Zaličila je na Bajern u okvirima granica zemlje piva i hokeja. Ali, posle dugo vremena Viktoriju iz Plzenja ne gleda sa visine, već u mali derbi sastav Mihala Bileka ulazi kao lider (18.00).

Sjajno igra Viktorija Plzenj u šampionatu, na koji je isključivo usredsređena posle ispadanja iz evropskih takmičenja. Ništa ne odvraća pažnju izabranicima četi sa Dosan arene, maksimalno je posvećena "skidanju" praške Slavije sa trona. Međutim, i najveći Slavijin rival – Sparta, kao i Slovačko imaju šampionske aspiracije. Odavno nije ovako neizvesna borba za titulu prvaka u Češkoj.

Izabrane vesti

18.00: (1,75) Slavija (3,60) Plzenj (4,90)

Imala je Slavija i ove sezone ulogu kolovođe, ali ju je poraz u praškom derbiju "S" koštao pada s liderske pozicije. Rasprodala je ekipa iz Vršovica neke od lidera, generacija je okrnjena, a to bi mogli da iskoriste neki od pomenutih timova – možda baš Viktorija Plzenj – i svrgne je sa trona.

Razlika između lidera iz Plzenja i Slavije je četiri boda, pa crveno-beli žele da pobedom uhvate priključak za prvim mestom. Pre četiri dana praški sastav je savladaoa Sigmu Olomouc minimalnim rezultatom zahvaljujući Peteru Olajinki, koji je tako pogodio na trećem uzastopnom meču. Međutim, ni ovaj uspeh nije mogao Slaviju da se približi Slaviju prvom mestu zbog prethodnih kikseva. Potencijalni neuspeh protiv Viktorije može lako da šampiona sroza na četvrto mesto.

"Prvenstvo je dugo, ima još dosta bodova u igri. Ali, igramo sa timom koji je dobio sve osim jednog meča, to je lider na tabeli. Biće to meč od šest bodova", istakao je trener domaćih Trpišovski.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Viktorija je tokom nedelje igrala Kup meč na gostovanju Mladoj Boleslav, i vratila se poražena i eliminisana, prekinuvši tako seriju od sedam uzastopnih slavlja na svim frontovima.

Ono što ide naruku timu Jindržiha Trpišovskog je tradicija. Otkad je Slavija ponovo zagospodarila češkim fudbalom, pobede Viktorije Plzenj u derbi mečevima postale su retkost. Praktično da ih i nema. Kada su prethodna četiri puta delili megdan, Slavija je odnela četiri pobede. Takođe, bez poraza je od februara 2019. godine, a u tom intervalu dva tima su se sastajala sedam puta – u šest navrata trijumfovala je Slavija, čiji dres nosi nekadašnji as Crvene zvezde i Sparte Srđan Plavšić.

ČEŠKA 1 - 13. KOLO

Subota

Zlin - Češke Buđejovice 2:0 (1:0)

Teplice - Liberec 1:2 (1:1)

Sigma - Slaovačko 0:3 (0:0)

Nedelja

15.00: (1,43) Jablonec (4,50) Pardubice (7,75)

15.00: (1,65) Mlada Boleslav (3,80) Radec (5,50)

15.00: (4,10) Ostrava (3,50) Sparta (1,90)

18.00: (1,75) Slavija (3,60) Plzenj (4,90)

Odloženo

Bohemijans - Karvina

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Češka 1Slavija PragPlzenjViktorija Plzenj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara