Premijerligaška roba završava na Bosforu: Erik Baji novi štoper Bešiktaša

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 05:49

Još jedno atraktivno pojačanje u Turskoj

Za koga u Premijer ligi mesta nema, u Turskoj – ima. Samo nekoliko sati pošto je Galatasaraj ozvaničio dolaske štopera Dejvinsona Sančesa i veziste Tangija Endombelea iz Totenhema, pohvalio se i Bešiktaš pojačanjem iz Engleske, jer je doveo fudbalera Mančester junajteda.

U pitanju je Erik Baji koji je posle sedam godina napustio Old Traford i obreo se u Istanbulu. Zasad nema informacija koliko su crno-beli platili štopera, ali su potvrdili da su s njim potpisali ugovor do kraja sezone.

Izabrane vesti

Na ovaj način i Bešiktaš demonstrira visoke ambicije, nalik gradskim rivalima, Galatasaraju i Fenerbahčeu, pošto su sva tri kluba dovela sjajne igrače tokom leta. Bešiktašu je Baji peto pojačanje angažovano sa Ostrva, jer je prethodno iz Liverpula došao Aleks Okslejd Čembrlejn, iz Vest Hema Artur Masuaku, iz Noriča Milot Rašica, a iz Lestera Danijel Amarti. Na sve to, došao je doskorašnji napadač Milana Ante Rebić, Kamerunac iz Lansa Žan Onana, te Bahtijar Zajnutdinov iz moskovskog CSKA. Legendarnom treneru Senolu Gunešu od ranije su na raspolaganju: Vinsent Abubakar, Dženk Tosun, Rašid Gezal, Žedson Fernandeš...

Baji je minulu sezonu proveo na pozajmicu u francuskom Marseju, a za Mančester junajted je od 2017. po dolasku iz Viljareala odigrao 113 utakmica i učestvovao u osvajanju Lige Evrope, Liga kupa Engleske i Superkupa Engleske.


tagovi

TransferiLetnji prelazni rok 2023BešiktašBesiktaserik bajliErik Baji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara