(Reuters)
(Reuters)

Paket iz Londona za Ligu šampiona: Totenhem prodao Sančesa i pozajmio Endombelea, Galata ih plaća pet godina

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 01:36

Kolumbijski štoper kupljen, francuski vezista pozajmljen

Pucalo je na Bosforu tokom leta od zvučnih transfera i taman kad se činilo da je utihnulo, odjkenule su još dve bombe. Galatasaraj se ozbiljno pojačao iz Premijer lige i nagovestio da se neće tako lako odreći titule, uprkos visokim ulaganjima Fenerbahčea i Bešiktaša.

Prvak Turske je potvrdio da je doveo još dvojicu fudbalera i to iz Totenhema. U pitanju su Dejvinson Sančes i Tangi Endombele, koji nisu imali bogzna kakav status kog novog trenera Endžija Postekoglua i klub im je dozvolio da promene sredinu. U različitim aranžmanima.

Izabrane vesti

Sančes je prodat za obeštećenje od 9.500.000 evra, a kako je Galatasaraj praktikuje da sve podatke finansijske prirode obelodani na sajtu, tako je odmah potvrdio da će pomenuti iznos preusmeriti u London u jednakim ratama tokom narednih pet godina. Sa kolumbijskim štoper je potpisan ugovor do 2027, uz opciju produžetka na još 12 meseci. Plata bivšeg člana Ajaksa u Galati će iznositi 3.200.000 evra po sezoni.

Sančes je dugo figurirao kao opcija za odbranu Spartaka iz Moskve, ali kako Totenhem i Rusi nisu mogli da se dogovore oko uslova, na Atkritije arenu je iz Almerije stigao Srđan Babić, a Dejvinson završio u Istanbulu.

Društvo u novoj sredini praviće mu Tangi Endombele. Francuski vezista koji se letos vratio sa pozajmice iz Napolija, kome je pomogao da osvojio Skudeto, otišao je na besplatnu pozajmicu do kraja sezone. Posle toga će Galatasaraj otkupiti njegov ugovor po ceni od 15.000.000 evra i taj iznos će plaćati takođe u ratama, počev od 2025. Što se tiče plate nekadašnjeg člana Liona, u Galatasaraju će zaraditi 3.136.000 evra u prvoj sezoni, koliko je imao i u Totenhemu.

Na ovaj način, Galata je dodatno ojačala ionako kvalitetan tim. Ttokom leta je otkupila ugovor Maura Ikardija, a dovela Vilfreda Zahu, Kerema Demirbaja, Anhelinja, Kana Ajhana, Sedrika Bakambua, Hakima Zijeha, Tetea... Deluje da neće biti lako Bajernu, Mančester junajtedu i Kopenhagenu u grupnoj fazi Lige šampiona.


tagovi

GalatasarajTotenhemTangi NdombeleDejvinson SančesLetnji prelazni rok 2023Transferi

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara