Nemanja Radonjić i Luka Jović
Nemanja Radonjić i Luka Jović

Procurelo još imena sa Krstajićevog spiska: Tu su Jović i Radonjić, Nastasić ni u 35, misterija oko Nemanje Pejčinovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.05.18. | 08:20

Tako uvek biva kad se spisak ne objavi

Prva tema svake zemlje učenice uoči planetarne smotre: ko će na Mundijal? I dok se u većini zemalja narod već uveliko zabavlja komentarisanjem selektorovih odluka Fudbalski savez Srbije iz ne baš najjasnijih razloga krije spisak Mladena Krstajića od javnosti. Međutim, Večernje novosti u današnjem izdanju otkrivaju neka imena.

Podsetimo, listajući stranu štampu MOZZART Sport vam je otkrio da je na Krstajićevom spisku od 35 imena sigurno Andrija Živković, dok poziv nije stigao na adresu drugog Benfikinog asa Ljubomira Fejse. Takođe, Nemanja Pejčinović je u intervjuu za Izvestiju sam rekao da ga niko iz Saveza nije zvao. Međutim, možda je Pejčinović samo neupućen, jer Novosti tvrde da Krstajić ipak računa na štopera moskovske Lokomotive, mada ne preciziraju da li na pomenutoj listi od 35 fudbalera ili ga vidi u onih 23 koji će i putovati u Rusiji.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Novosti pišu da u Rusiju sigurno neće putovati Matija Nastasić, koji nije čak ni na Krstajićevom širem spisku. Istina, Nastasić je zbog povrede propustio finiš sezone u Šalke, ali je uporno ponavljao - iako je sportski direktor FSS Goran Bunjevćević govorio da su šanse za tako brzi oporavak nepostojeće - da će se oporaviti na vreme za Svetsko prvenstvo. U Savezu očigledno nisu uvereni. Ili nisu hteli da budu uvereni. Mada, postoji opcija - sada već minimalna - da se Nastasić nađe u Rusiji. Na spisku Orlova od 23 imena - mora biti isporučen Fifi do 4. juna - moći će da budu samo fudbaler sa šire liste. Međutim, ako se neko povredi posle 4. juna, selektori imaju pravo da u Rusiju zovu bilo kog igrača.

U Rusiji će inače biti i dvojica supertalentovanih klinaca koji nisu bili na radaru Slavoljuba Muslina. Doduše, obojica su odskočila tek ove sezone, što će reći da nije bilo ni vremena da ih Muslin ubacuje u vatru u poslednjim mečevima kvalifikacija. U pitanju su naravno Luka Jović i Nemanja Radonjić.

MOZZART KVOTA
Srbija prolazi grupu - kvota 2.15
Srbija ispada u grupi - kvota 1.70

Ovaj prvi je eksplodirao tek nešto kasnije, dobrim igrama i golovima u Ajntrahtu verovatno je izborio sebi opstanak u Bundesligi, a očigledno kupio i Krstajićevo pverenje. Možemo samo da pretpostavimo da će biti treći špic Orlova u Rusiji, iza Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića. Opet, to je samo pretpostavka.

Dalje, Radonjić iza sebe ima sjajnu sezonu u dresu Crvene zvezde, a kako ga u FSS već godinama smatraju za igrača od koga će u budućnosti nacionalni tim imati velike koriste i on je uhvatio poslednji voz za Rusiju. Novosti tvrde: biće jedini Zvezdin igrač tamo. Kao što će i Partizan imati jednog predstavnika, već dugogodišnjeg golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića.

Za Svetsko prvenstvo u Rusiji čelnici FSS odavno su najavili: prilika i za najtalentovanije srpske fudbalere. Jović i Radonjić upadaju u tu grupu, ma šta ko mislio. Samo, neko će zbog njih morati da ostane bez ruske vize. Pitanje je ko?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Luka JovićNemanja Radonjićfudbalska reprezentacija SrbijeNemanja PejčinovićMatija NastasićRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara