©FK Partizan
©FK Partizan

Projekat crno-belih na beku: Bolelo je, krvarilo, ali za Partizan i na jednoj nozi

Vreme čitanja: 3min | čet. 08.02.24. | 17:30

Defanzivac, uprkos povredi protiv Brage, odigrao svih 90 minuta i postao simbol borbenosti izabranika Nenada Stojakovića

Porazom omladinaca Partizana od bisera Brage (0:2) ispisana je i poslednja stranica evroskih izazova naših predstavnika u Evropi za aktuelnu sezonu. Duel u Humskoj, predstavljao je priliku da crno-bela publika na delu vidi aktuelne omladinske šampione Srbije i kandidate za buduće uloge u prvom timu.

Utisak posle 90 minuta borbe na stadionu Partizana bio je da su Portugalci zasluženo izborili mesto u narednoj fazi Lige šampiona za mlade, međutim i pored poraza, izabranici Nenada Stojakovića su uzdignute glave napustili teren, pre svega zbog činjenice da su pružili maksimum, bez kalkulacija. Bezrezervni pristup crno-belih talenata na najbolji način oslikao je primer Milana Roganovića, desnog beka rođenog 2005. godine, koji je pretrpeo bolan udarac i posekotinu iznad kolena u duelu sa Dijegom Rodrigesom, ali je uprkos povredi odigrao čitav duel.

Izabrane vesti

"Dobio sam udarac u jednom od duela, igrač Brage me je zakačio kramponom i napravio duboku rupu na desnoj nozi. Rana je krvarila, te sam morao da izađem iz igre da dobijem neophodnu pomoć, da mi lekarski tim sanira povredu. Procena doktora je bila da nije potrebno ušivanje, a moja želja potom je bila da se što pre vratim na teren. Bolelo je, ali nisam ni na sekund uzeo u obzir opciju da izađem iz igre. Za Partizan bih igrao i bez dela tela, na jednoj nozi ako treba", počeo je razgovor za Mozzart Sport talentovani Podgoričanin.

Juniori Brage su ostavili vrlo dobar utisak, rano su uspostavili željeni ritam, ali su crno-beli odoleli pred naletima protivnika u prvih 45 minuta, potom su se biseri Partizana oslobodili, čak i pokazali zube, te će se dugo pitati kakav bi rasplet bio da je Dušan Jovanović pogodio iz idealne šanse, sa pet metara.

"Posle primljenog gola smo zaigrali ofanzivnije, imali smo prilike da odgovorimo, ali nismo uspeli da izjednačim. Pali smo sa drugim golom Portugalaca, bilo je kasno da se vratimo, već se igrala sudijska nadoknada. Znali smo šta nas čeka, imali smo analize rivala, sastanke... Shvatili smo da je Braga ozbiljan protivnik, međutim sve što smo želeli je da damo 100 posto - i jesmo, borili smo se, bez zadrške ili kalkulacija. Stavili smo tačku na lep put, tokom kojeg smo ostavili pozitivan utisak i sada se okrećemo Omladinskoj ligi u kojoj branimo krunu. Trenutno smo treći, ali sa realnim šansama da stignemo prvoplasirani IMT".

Omladincima Partizana duel sa Bragom, ali i prethodni izazovi u Ligi šampiona za mlade protiv Šerifa i Univerzitatee, predstavljali su dragoceno iskustvo, a između juniorskih obaveza kvartet Stojakovićevih izabranika je imao priliku da fudbalski CV obogati pripremama sa prvim timom. Zajedno sa Bogdanom Mirčetićem, Mihajlom Petrovićem i Dušanom Jovanovićem, Roganović je nagrađen zimskim radom sa prvotimcima na Kipru. Poziv Igora Duljaja potvrdio je velike planove kluba iz Humske kada je u pitanju crnogorski desni bek.

"Svi treniramo sa istom željom, da jednog dana postanemo standardni prvotimci. Imali smo tokom priprema razgovor sa sportskim direktorom Ivicom Kraljem i on nam je rekao da je zadovoljan kako smo se adaptirali na seniorski fudbal uz savet da samo nastavimo tako. Bilo je zadovoljstvo biti deo prvog tima, pa makar i privremeno. Dobio sam po poluvreme na dve utakmice i pun pozitivnih emocija se vratio u omladinsku selekciju".

Gledajući prethodnih godinu dana, igrač pristigao iz Golubovca je istakao da je zadovoljan učinjenim.

"Ne želim da budem prestrog, ali ni prepotentan. Brzo sam se adaptirao i smatram da sam ostavio dobar utisak, iako uvek može bolje. Nastavljam da radim i da se dokazujem na treninzima i utakmicama", rekao je Roganović, perspektivni desni bek koji u Partizanovoj školi uz prvog učitelja Nenada Stojakovića ima idealnog mentora u Miroslavu Vulićeviću, članu stručnog štaba i nekadašnjem kapitenu crno-belih, takođe desnom beku.


tagovi

Milan RoganovićFK PartizanOmladinska Liga šampionaLiga šampiona za mlade

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara