Prokletstvo Zlatnog globusa

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 18:34

Svetski šampion ponovo je pao već nakon prvog kruga, ali čini se da šok nikada nije bio veći nego danas

Kaput! Moćna Pancer divizija zaustavljena je na ruskom frontu. Svaka sličnost sa istorijskim događajima je namerna...

Južna Koreja je u poslednjem, trećem kolu grupne faze savladala Nemačku sa 2:0 i tako izbacila iz daljeg takmičenja aktuelne svetske šampione! Veliku Nemačku!

Izabrane vesti

Panceri su tako doživeli veliku sramotu, pošto im je ovo ujedno i prvi put nakon čak osam decenija da ne izađu iz grupne faze. Za one koji ih posebno ne vole, podatak da će Srbija ostati na SP barem tri sata duže od njih, sigurno prija uvu. Takođe, i Englezi slave pošto će prvi put ostati na SP duže od velikih rivala.

Ipak, glavna tema ovde je "prokletstvo Zlatnog globusa", trofeja koji se dodeljuje najboljem timu na svetu još od 1974. pošto je prethodni, popularna "Zlatna boginja", to jest pehar Žila Rimea pripao zauvek Brazilcima četri godine ranije pošto su postali prva reprezentacija koja je tri puta slavila. Da bude sve čudnije pehar je ukraden 1983. i više nikada nije nađen.

Od tada, pa do danas niti jedan svetski šampion nije odbranio titulu, iako je bilo dobrih prilika, a pritom se na četiri od poslednjih pet šampionata dešava nešto potpuno čudno. A to su ispadanja aktulčenih prvaka već nakon grupne faze, upravo ovo što se danas u Kazanju desilo Nemcima.

"Prokletstvo" je počelo 2002. kada je Francuska i to sa sve Zinedinom Zidanom u Koreji i Japanu zastala u grupi, potom su Brazilci uspeli da se izvuku 2006. u Nemačkoj, ali je ovaj čudan niz nastavljen sa Italijom 2010. i Španijom 2014.

Sada su na red došli Nemci, a videćemo već kako će biti 2022. u Kataru. Ali, vredi zapamtiti, možda i odigrati neki tiket na tu temu kada dođe vreme...

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara