Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prolaz Španaca ostao na Karnezekijevim rukavicama, Holanđani ispustili Nemce u finišu meča (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.03.21. | 23:15

Italijani izdržali sa devetoricom - 0:0

Mogli su Italijani "samoubistvom“ protiv Češke (ispuštena prednost, autogol i isključenje) vrlo lako sebi da naprave problem i ugroze plasman u nokaut fazu. Ali nisu dozvolili da kiks na startu omladinskog Evropskog prvenstva utiče na njih, već su u derbiju druge runde odigrali vrlo zrelu utakmicu, neutralisali branioca turnira Španiju i novim bodom se približili prolasku dalje – 0:0.

Pobedom u poslednjem kolu protiv objektivno najslabijeg rivala i ujedno domaćina turnira, Slovenije, Azuri će definitivno, bez obzira na rezultat druge utakmice, proći u narednu rundu.

Izabrane vesti

Nije selektor Italije Paolo Nikolato bio zadovoljan prikazanim u prvom kolu, te je za meč sa Španijom uvrstio šestoricu novih startera, što je rezultiralo mnogo stabilnijom igrom njegovih izabranika večeras. La Rohita, koja je u prethodnom kolu svedena je na jednu ozbiljniju priliku za čitav meč.

Neočekivano mirna utakmica, praktično bez dešavanja sve do završnih minuta. A onda je proključalo na terenu. Đanluka Skamaka je u 86. minutu, u kratkom periodu zaradio dva žuta kartona. Nakon drugog je usledilo koškanje na sredini donelo novo isključenje: Oskar Mingeza je naseo na provokaciju Rovela i zaradio direktan crveni karton, ali je i italijanski vezista platio ceh, pošto je "požuteo" po drugi put na meču.

Španci su u završnim trenucima, brojčano nadmoćniji, krenuli po sva tri boda, ali su oni ostali na rukavicama Marka Karnesekija. Probio je u trećem minutu nadoknade rezervista Pipa, uneo loptu unutra i gađao slabijom levom nogom, Karneseki je odbio na desetak metara, odakle je pokušao Puado, ali je čuvar mreže Kremonezea izvrsnim refleksom prebacio preko prečke i ostavio Italijanima više nego izgledne prilike za prolaz dalje.

U još jednom derbiju drugog kola Holandija je u finišu meča ispustila veliki trijumf protiv Nemaca - 1:1 (0:0).

Lale su do prednosti stigle na startu drugog poluvremena zahvaljujući velikom kiksu čuvara mreže Pancera Fina Damena. Promašio je golman Majnca jednu povratnu loptu saigrača iz odbrane, Džastin Klajvert je to ispratio i samo ugurao fudbal u mrežu. Nemci su se dugo mučili da uopšte dođu do prilike, ali se sve promenilo ulaskom Džonatana Burkarta u 82. minutu. Samo dva mnuta nakon što je ušao u igru, krilni napadač Majnca je protutnjao po desno strani i snažno zavrnuo na peterac, gde je Lukasu Nmeči ostalo da samo loptu prosledi u mrežu.

EVROPSKO PRVENSTVO U21, GRUPNA FAZA - 2. KOLO

Subota

GRUPA A

Mađarska - Rumunija 1:2 (0:0)

/Čonka 56 - Matan 70, Paskanu 87/

Nemačka - Holandija 1:1 (0:0)

/Nmeča 84 - Klajvert 48/

GRUPA B

Slovenija - Češka 1:1 (1:0)

/Matko 32 - Prelec 86ag/

Španija - Italija 0:0



tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade - U21Evropsko prvenstvo za mlade

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara