Pronađeno je i telo u olupini...

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 12:57

Nove vesti o slučaju nestanka Emilijana Sale

Olupina aviona koji je prevozio nesuđenog centarfora Kardifa Emilijana Sala pronađen je kasno sinoć nedaleko od ostrva Aderni, a noć pošto je sonar uočio letelicu na dnu Lamanša, javna agencija za pretragu morskih dubina sa opremom poslednje generacije uspela je da uoči i telo unutar letelice, javljaju britanski mediji.

Izabrane vesti

U ovom trenutku nije poznato da li se radi o telu Emilijana Sala ili njegovog pilota Dejvida Ibotsona, ali se ističe da se unutar olupine jasno nazire telo jedne osobe. 

Kako se piše, tokom narednih nekoliko časova biće jasno identifikovano telo, za koje se pretpostavlja da je upravo argentinskog napadača. Kako je utvrđeno putem snimka sa male podmornice na daljinsko upravljanje  može se videti i na početku ovog članka - brojevi sa bočne strane letelice poklapaju se sa šifrom aviona koji je prevozio Emilijana Salu u Kardif 22. januara. Podsetimo, avion je nestao iznad Lamanša ubrzo po poletanju, nešto posle 20 časova po srednjoevropskom vremenu, a od tada su se vodile dve odvojene istrage - prvo na kopnu i ostrvima iznad kojih je avion leteo pre nesreće, dok je u nedelju ujutru pokrenuta nova, podvodna istraga koja je definitivno trebalo da utvrdi lokaciju aviona. Brod sa specijalnom opremom izolovao je teren koji je trebalo istražiti i nepunih dvanaest časova pošto je istraga otpočela stiglo se i do prvih konkretnih rezultata. 

Ističe se da je olupina aviona bez ozbiljnijeg oštećenja, izuzev ulubljenja koje je izazvao snažan pritisak mora, ali i posledica udara u površinu vode. Sala je, navodno, još pre poletanja primetio neke čudne zvukove u avionu, a tokom leta poslao je glasovnu poruku putem aplikacije WhatsApp, u kojoj je poručio da "ima osećaj da će se avion raspasti", što je šokiralo javnost. 

Pošto je obavešten da je avion pronađen, Salin otac je britanskim medijima izjavio da se oseća kao u košmaru i da mu i dalje nije jasno kako se nesreća dogodila. Podsetimo, pilot Dejvid Ibotson, za koga je naknadno utvrđeno da nije profesionalni pilot i da nema komercijalnu dozvolu za pilotiranje, već samo privatnu, kontroli letenja je prijavio otkazivanje jednog motora pri letu na visini od 1.500 metara, a pošto se avion spustio na još manju visinu zatražena je dozvola za hitno sletanje. Nažalost, ubrzo nakon toga letelica je nestala sa radara i od tada se izgubio svaki trag...


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara