Dušan Vlahović (Foto: ©Reuters)
Dušan Vlahović (Foto: ©Reuters)

Prošle godine smo imali Vlahovića, postizao je gol na svakoj utakmici

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 12:27

Vezni fudbaler Fiorentine Đakomo Bonaventura istakao da je odlazak srpskog napadača iz kluba jedan od glavnih razloga neefikasnosti ekipe na startu nove sezone

Prema projekcijama iz Italije pred start sezone Fiorentina je trebalo da bude jedan od kandidata za mesto u Evropi, makar u Ligi konferencije. Međutim, tim Vinčenca Italijana nije ni blizu cilja. Štaviše, mnogo je bliži zoni ispadnanja nego šestoj poziciji…

Užasan start beleži tim iz Firence. Samo dve pobede od starta prvenstva, tek jedan bod u poslednja četiri utakmice... Sinoćnji poraz, onakav kakav je bio, nikako nije trebao Ljubičastima... Iskusni vezista i zamenik kapitena Italijanove ekipe Đakomo Bonaventura osvrnuo se u izjavi posle meča sa Interom na probleme sa kojima se ekipa suočava. Jedan od većih je neefikasnost. Fiorentina je prošle sezone postigla 59 golova u Seriji A, ove na 11 utakmica u proseku okruglo jedan. Razlog za tako slab učinak pred protivničkim golom vidi u bivši vezista Milana između ostalog vidi u gubitku Dušana Vlahovića koji je prošle sezone do januara u prvenstvu 17 puta tresao protivničke mreže u dresu Viole.

Izabrane vesti

"Odigrali smo dobar meč, ali protiv ovakvih timova, ukoliko napravite previše grešaka, platićete ih i onda je teško vratiti se. U odnosu na prošlu godinu fali nam malo golova, prethodne sezone u prvom delu imali smo Vlahovića koji je postizao gol po utakmici. To pravi razliku, mada vidim znake napretka. Danas smo postigli tri gola, što nije nimalo lako protiv Intera", rekao je Bonaventura.

Trener Fiorentine Italijano je pak pokušao da se okrene pozitivnim stvarima, a jedna od retkih bio je Luka Jović. U prošlom kolu protiv Lečea je zbog povrede izašao iz igre, ali je sinoć istrčao na teren u 52. minutu i u samom finišu postigao atraktivan gol, drugi prvenstveni, a četvrti od dolaska u klub.

"Ne postoji gora stvar za jednog napadača nego kada ne uspe da postigne gol, to utiče na njegovo samopouzdanje. Jović je veoma osetljiv čovek, došao je ovde kako bi se dokazao svetu, povredio se i mučio se, ali ako svi rade zajedno, nadam se da ovi golovi mogu da budu podsticaj za sve", istakao je Italijano.

Jović je protiv Intera dobio nešto drugačiju ulogu od uobičajene pošto je uglavnom igrao na poziciji polušpica, iza Artura Kabrala.

"U drugom poluvremenu nam je bio potreban napadač koji bi mogao da se poveže sa Kabralom i da se fizički nosi sa rivalima, a pokušaj sa Jovićem se isplatio. Pokušavamo razne situacije koje nam mogu pomoći da pronađemo pravi balans", zaključio je italijanski strateg.


tagovi

Dušan VlahovićĐakomo BonaventuraFjorentinaLuka JovićVinčenco Italijano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara