Navijači Lacija (©Reuters)
Navijači Lacija (©Reuters)

Protesti zbog loših pojačanja: Osamnaest godina nas zlostavljaš! Lotito, nisi vredan Lacija

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.02.22. | 15:21

Na udaru predsednik Klaudio Lotito i sportski direktor Igli Tare

Uživali su 90-ih godina kada je Serđo Kranjoti sipao milione ne bi li u Rim doveo planetarno popularne asove poput Pavela Nedveda, Marsela Salasa, Huana Sebastijana Verona, pa i naših Dejana Stankovića i Siniše Mihajlovića. Međutim, kad se Kranjoti povukao klubu je pretio bankrot, sve dok se nije pojavio spasilac u liku novog predsednika Klaudija Lotita. Avaj, ljubav je u međuvremenu pukla i danas novi protesti navijača zbog odbijanja škrtog predsednika da uloži u tim Lacija.

Ovog jauara samo jedno pojačanje, Đovane Kabral je stigao poslednjeg dana prelaznog roka kao zamena za Vedata Murićija. Nije ipak samo tu problem. Sam Murići je bio velika greška prethodnog prelaznog roka kada je Lotito, na signal sportskog direktora Iglija Tarea, na sto istresao 19.920.000 evra kako bi doveo albanskog napadača.

Izabrane vesti

U stvari, već tri godine navijači nisu dočekali igrača kojem bi zaista mogli da se raduju. Poslednji takav je bio Hoakin Korea, koji je stigao iz Sevilje za 18.200.000 evra još avgusta 2018.

Posle toga Manuel Lacari, Pedro Neto, Denis Vavro, Murići, Žan Danijel Akpa Akpro, Mohamed Fares, Toma Bašić, Dimitrije Kamenović... Svaka čast svakome, ali nisu ovo baš igrači kadri da napadnu vrh tabele.

Zato danas 300 tvrdokornih navijača ispred klupskog trening centra. I velika parola na kojoj je pisalo: “Još jedan prelazni rok mediokriteta. Lotito, nisi vredan ovog kluba“. Pevalo se i Kranjotiju, “jedinom predsedniku“ kako ga zovu ultrasi rimskog kluba.

Besan je i trener Mauricio Sari, nadao se i on kvalitetnim igračima, pre svega napadaču, štoperu i centralnom vezisti. Ništa nije dobio. Lotito nije tip koga će da oteraju ovakve mini-demonstracije. Niti će on posebno da se potrudi da umiri navijače.

Osamnaest godina sramote i zlostavljanja... Nikad nema para za tim, Laciju on treba samo za prljave poslove“, čulo se na protestima.

Uzalud. U najboljem scenariju za njih, možda će Lotito oterati Tarea. Možda. Mada mora se reći, Lacio bar finansijski dobro stoji.



tagovi

Klaudio LotitoIgli Tare

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara