Fudbaleri PSV-a (©Reuters)
Fudbaleri PSV-a (©Reuters)

Protivvazdušna odbrana Groningena zakazala, PSV iz prekida i dalekometnim granatama do maksimale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.08.21. | 22:04

"Lepotice" Gakpa i Brume šlag na torti

Što napad sagradi, odbrana (delimično) razgradi. Negde će se to obiti o glavu timu iz Ajndhovena, jer neće uvek moći da se uzdaju u navalu. Imaće i ona nekada loš dan, kao što je to bio slučaj u dvomeču sa Benfikom, koja je poslala Filipsovce u Ligu Evrope. Ali, za dada, PSV je maksimalan u Erediviziji.

Herakles, Kambur i za kraj Groningen, koji je pružio najsnažniji otpor. U jednom momentu čak i vodio, ali nije smogao snage da na “Filips” stadionu baci četu Rodžera Šmita na kolena – 5:2 (3:2). Ipak, nisu to rivali koji daju pravu sliku o mogućnostima PSV-a. Demoliranje Ajaksa u Superkupu dalo je prve znake da bi mladi sastav Filipsovaca mogao do nacionalne titule, a današn je izdanje defanzivne linije unelo je ozbiljnu sumnju uprkos trijumfu.

Izabrane vesti

Da će Tristan Madueke i Kodi Gakpo potpomognuti Mariom Geceo praviti dar-mar protivničkim odbranama ne dovodi se u pitanje, kao ni da će Eran Zahavi isporučiti svoje. Samo postavlja se pitanje hoće li uvek moći da pokrpe odbranu i njene žute minute.

Kodi Gakpo je u maniru slalomaša na belim stazama provozao čuvare, nisu mogli ni lasom da ga uhvate. A, solo prodor završio je pravom “lepoticom”. Početak kao iz bajke, pa tri minuta pomračenja uma defanzivaca i golmana Dromela iz kojih je najviše profitirao Siril Ngonge. Dva gola na njegovom kontu, verovato i dva najlakša koja je postigao u profesionalnoj karijeri.

Paralisao je belgijski napadač domaćina. Doduše, ne zadugo. Prekid igra skupo je koštala Groningen. Desni bek Groningena El Hankuri poklonio je PSV-u drugi gol, da bi u šestom minutu nadoknade prvog poluvremena Andre Ramaljo nebeskim skokom režirao novi preokret.

Propisno se obrukao Eran Zahavi u revanš meču plej-ofa Lige šampiona, propustio je priliku da zakopa Benfiku i lansira PSV u društvo najbolji. i moraće dosta da rilja kako bi se iskupio. Počeo je već od prvog narednog meča. "Ugušio" je Groningen. Šlag na torti na ubedljiv trijumf Filipsovaca bio je Brumin projektil. Posle tri kola PSV ima maksimalan učinak.


HOLANDIJA 1 - 3. KOLO

Subota

Kambur - Tvente 2:0 (0:0)

/Džejkobs 65, 90/

G.A. Igls - Sparta Roterdam 2:0 (1:0)

/Baker 6pen, Botos 60/

PSV - Groningen 5:2 (3:2)

/Gakpo 7, El Hankuri 27ag, Ramaljo 45+6, Zahavi 56, Bruma 90+7 - Ngonge 15, 18/

Viljem II - Zvole 1:0 (0:0)

/Saglam 53/



tagovi

HolandijaHolandija 1EredivizijaPSV AjndhovenGroningen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara