Pol Pogba
Pol Pogba

Prva runda: Pogba vs Murinjo!

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.18. | 17:08

Francuski vezista navodno nije zadovoljan pozicijom na kojoj igra

Ostrvska javnost već nedeljama debatuje na tu temu. Prosto bode oči. Pol Pogba se ne oseća lagodno na poziciji koju mu je u Mančester junajted namenio Žoze Murinjo. Tek na momente podseti na igrača koji je u Juventusu delovao tako superiorno. Više je nego jasno da Pogba nije tip igrača koji može da pokaže sve što ima u arsenalu kada igra pored Nemanje Matića skoro kao zadnji vezni. Svi to vide, ali Murinjo je tvrdoglav. A sada je i Pogba podigao glas.

Ugledni Ekip piše da su Francuz i portugalski stručnjak imali žustru raspravu oko pozicije iz koje bi Pogba mogao najviše da pruži. Fudbalerova ideja je vezni red sa trojicom igrača - recimo da bi to mogla da bude neka varijanta 4-3-3 sistema u kojoj bi treći vezista više pomagao Matiću u defanzivi, a Pogba bi pokrivao levu stranu terena. Jasno je: teško da će ga Murinjo poslušati. Ipak mora da se zna ko je šef.

Izabrane vesti

Međutim, to znači i nezadovoljan igrač u svlačionici. I još najskuplji igrač u svlačionici. Ekip dalje piše da je Pogba počeo da se preisputuje. Navodno, već je zažalio zbog transfera u Mančester junajted. Mogao je da bira klub. Real se nudio. Izabrao je Old Traford, rešen da nadoknadi sve ono što je propustio da uradi u prvom mandatu. U saradnji sa Murinjom ipak teško da će uspeti. Jednostavno, nije kliknulo između njih dvojica. Odnosi nisu baš sasvim urušeni, ali su daleko od idealnih. Prilično zategnuti. Na dva od poslednja tri meča Murinjo je Pogbu izveo iz igre pre vremena.

Nije sve ni samo do Murinja. Pogbi je prilikom pregovora obećano da će Junajte maltene momentalno oformiti ekipu koja će klubu vratiti status koji zaslužuje: evropske supersile! Trenutni utisak je da je klub još daleko od toga. Mančester Siti mu je prilično odmakao. Da ne pominjemo inostrane klubove poput Reala, koji ga je preslišao u avgustovskom okršaju za evropski Superkup. Letos je ubeđivao i Antoana Grizmana da dođe na Teatar snova. Govorio mu je da će Junajted opet biti najveći. Jednog dana verovatno i hoće, ali sada to nije slučaj. Više želja nego realnost.

Naravno, neko mora da bude kriv, a Pogba je odgovornost prebacio baš na Murinja i njegovo shvatanje fudbala. Razočaran je igrom ekipe. 

Da li to znači da će Pogba otići iz Junajteda? Naravno da ne, bar ne u skorije vreme. Nije to ni tako lako sa cenom od 105.000.000 evra i brojnim marketinškim ugovorima. Ali Pogba se premišlja. Možda je ipak bilo bolje da je izabrao Real?

Tako izgleda iz njegovog ugla. A šta kažu drugi? U Engleskoj jedni tvrde da mu je ego proradio pošto mu je Aleksis Sančez oduzeo status neprikosnovene prve zvezde. Drugi se pitaju da li je fer da Pogba ima toliko privilegovan status. Recimo, Roj Kin.
Ako hoćeš da budeš vezista, moraš da budeš sposoban da igraš i u formaciji sa dvojicom i sa trojicom. On mora da se koncetriše na sebe, da bude bolji, da zaista razmisli malo o fudbalu“, kritičan je legendarni kapiten Junajteda.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pol PogbaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara