Foto: (©AFP)
Foto: (©AFP)

Prvi čin šampionske bitke u Urugvaju: Gigant Nasional ili maleni Rentistas?

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.04.21. | 23:04

Rentisatas sredinom oktobra 2020. u finalu Aperture pobedio Blankose posle produžetaka

Dug je i kompleksan put do šampionske titule u Urugvaju. Prvenstvo se sastoji iz tri celine Aperture, Klauzure i Intermedija koji se kao što samo ime kaže igra između Aperture i Klauzure. Osvajači ova dva takmičenja sastaju se u polufinalu plej-ofa, a boljeg iz njihovog duela direktno u finalu čeka tim sa zbirno najvećim brojem bodova iz sve tri celine.

Kao najdominantniji tim celokupne tabele izdvojio se velikan Nasional, a osvajač Aperture Rentistas se za mesto u velikom finalu izborio protiv šampiona Klausure Liverpula. Dakle, dvomeč za veliko finale predstavljaće priliku da se Nasional osveti malenom Rentistasu za poraz na poslednjem stepeniku Aperture, a u isto vreme Rohosi će vrebati prvo, istorijsko zvanje šampiona države u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

02.00: (1,68) NASIONAL (3,35) RENTISTAS (5,30)

Prvi čin na programu je od 02.00 posle ponoći, naredni za tri dana uz napomenu da pravilo gola u gostima ne važi. Dakle, bilo koji nerešen ishod u ukupnom skoru vodi meč u produžetke, a potencijalno i penale.

Trikolori se nadaju da će na svom Gran Sentral parku ostvariti rezultatsku zalihu koja će im biti dovoljna da se u revanšu u Serito de la Vitoriji u Montevideu stvari ne zakomplikuju. Priželjkuje Nasional 48 pehar namenjen šampionu Urugvaja u svojim vitrinama. Na tom putu će ogromne nade polagati u veterana Gonsala Bergesija koji je postigao sedam pogodaka u nedavno završenoj Klauzuri. Ništa manje trener Martin Ligera neće očekivati od Brajana Okampa, momka koji je u istom takmičenju saigračima napakovao osam golova.

Glavna uzdanica Rentistasa je Gonzalo Vega, omealeni krilni fudabaler koji je prodorima i golovima čitave sezone izluđivao protivničke odbrane. U klauzuri je tresao mreže rivala u pet navrata.

Koliko su Blankosi i Rohosi bili izjedančeni u Aperturi dovoljno govori detalj da su je okončali sa po sedam pobeda, sedam remija i jednim porazom. Nasional je imao gol razliku 27:16, Rentistas 26:15, dakle oba tima po 11 golova u plusu. Izjednačeno je bilo i u finalu Aperture nakon 90 minuta, a onda je pomenuti Vega, tek što se zaigralo u produžecima zadao gigantu iz Montevidea udarac od kojeg u narednih tridesetak minuta nije uspeo da se oporavi.

Fenomenalnu uvertiru imao je ovaj dvoboj kroz čitavu sezonu... Nadamo se da epilog neće biti ništa manje uzbudljiv.

URUGVAJ 1, FINALE PLEJ-OFA, PRVA UTAKMICA

02.00: (1,68) NASIONAL (3,35) RENTISTAS (5,30)

 


tagovi

NasionalNacional UrugvajUrugvaj 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara