Vanderson u dresu Monaka (©AS Monaco)
Vanderson u dresu Monaka (©AS Monaco)

Prvi zvaničan transfer 2022. u Francuskoj: Vanderson u Monaku za 11.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sub. 01.01.22. | 16:23

Mladi Brazilac zarađivaće 3.000.000 po sezoni

Desni bek iz Brazila, 20-godišnji Vanderson, prvi je zvučniji transfer u 2022. godini kada je reč o Francuskoj.

Za njegov dolazak Monako je platio Gremiju 11.000.000 evra, a po ranijim najavama, zarađivaće 3.000.000 godišnje. Ugovor je potpisan na pet godina.

Izabrane vesti

Mladi fudbaler već ima 52 profesionalna nastupa u nogama, tokom kojih je prošle sezone sa klubom iz Porto Alegrea osvojio šampionat Gremija. Pored Monaka, pratili su ga Brentford i Milan, ali su Francuzi bili konketniji.

Vanderson je doveden kao zamena za doskorašnjeg reprezentativca Francuske, Đibrila Sidibea, kojem na leto ističe ugovor, a u Monaku ne planiraju da ga produže.

"S velikim zadovoljstvom želim dobrodošlicu Vandersonu u Monako. Pokazao je interesantan potencijal u sezoni koja je za njim. Ovo je značajan posao za klub na duže straze, a takođe će nam omogućiti da produžimo igrački kadar za drugi deo sezone u kom će Monako igrati na tri fronta", izjavio je potpredsednik Kneževa, Oleg Petrov.

Podsetimo, Monako je u finišu 2021. godine na opšte iznenađenje smenio trenera Niku Kovača. Ekipa se nalazi među vodećima u Ligi 1 i igraće osminu finala Lige Evrope, mada se pominje da je imao loš odnos sa igračima, kao i da mu klupsko rukovodstvo nije oprostilo eliminaciju iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Šahtjora.

Prvi favorit da ga zameni navodno je Filip Klemen iz Briža.


tagovi

VandersonMonako

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara