Niko Kovač (©Reuters)
Niko Kovač (©Reuters)

Niko Kovač u 2022. ulazi kao nezaposlen: Čudna odluka Monaka da smeni trenera

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 20:08

Dmitri Ribolovljev surov prema hrvatskom treneru

U sredu nešto pre ponoći Lekip je objavio da je budućnost Nika Kovača na klupi Monaka neizvesna. Nekih 20 sati kasnije iz Francuske nam stiže vest da je definitivno došlo do rastanka hrvatskog trenera i šestoplasiranog tima Lige 1.

Prilično iznenađujuća vest, jer Kneževi zaostaju samo četiri boda za Nicom i Olimpikom iz Marselja, a dva za Renom i Monpeljeom. Vodeći PSŽ je velikih 17 bodova ispred, ali zar je iko sumnjao da ove sezone titula neće ići na Park prinčeva. Pritom, Monako i nema baš tim kadar da se bori za šampionski pehar.

Izabrane vesti

Izgleda da su u klubu iz Monte Karla, ipak, očekivali bolje rezultate. Posebno na evropskoj sceni, gde Monako nije uspeo da se kroz kvalifikacije domogne Lige šampiona. Ispao je u plej-ofu od Šahtjora, ali je rešio da se iskupi kroz Ligu Evrope. Grupnu fazu Kovačevi izabranici odigrali su bez poraza. Po tri pobede i remija u mečevima sa Real Sosijedadom, PSV-om i Šturmom odveli su ih u osminu finala.

Navodno je vlasnik kluba, Dmitri Ribolovljev, nezadovoljan što tokom prvog dela sezone igrači nisu individualno napredovali, mada pojedini francuski mediji igru Monaka ocenjuju kao "gotovo perfektnu". Lekip tvrdi, takođe, da ruski gazda zamera bivšem treneru Bajerna i na slabom odnosu sa igračima. AFP piše da grupu nezadovoljnih igrača predvodi kapiten Visam Ben Jeder, a kada je tako, kada igrač sa najvećim uticajem u svlačionici nije zadovoljan trenerom, onda se najčešće kola i lome na treneru...

Kovač je u Monako stigao jula 2020. U 74 utakmice pod njegovim vođstvom ekipa je imala 43 pobede, 15 remija i 16 poraza.

Videćemo ko će ga zameniti, trenutno se kao kandidati navode Filip Klemen iz Briža, Paulo Fonseka (u junu se rastao sa Romom) i Džesi Marš (početkom decembra se rastao sa Lajpcigom). Kao favorit navodi se Klemen.


tagovi

Niko KovačFrancuskaLiga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara