Pedro (© AFP)
Pedro (© AFP)

Prvo pojačanje Fridkinove Rome: Pedro će do 2023. uzeti 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.20. | 14:27

Može li doskorašnji krilni napadač Čelsija bolje od Čengiza i Klajverta?

Dobiće Roma premijerno pojačanje ovog leta. Sleteo je u Rim Pedro Rodrigez i izvesno će postati prvi novajlija Vučice u predsedničkoj eri Dana Fridkina.

U danu kad biznismen iz Sjedinjenih Američkih Država preuzima palicu od Džejmsa Palote, na Olimpiku završavaju potpis španskog veterana. Doskorašnji krilni vezista Čelsija doputovao je u glavni grad Italije, gde ga najpre čekaju lekarski pregledi i, bude li sve u redu, ozvaničenje saradnje.

Izabrane vesti

S obzirom da je nedavno proslavio 33. rođendan, kao i da nije preterano igrao kod Frenka Lamparda, Pedro je dobio sjajne uslove u Večnom gradu. Ugovor na tri godine, vredan zagarantovanih 3.000.000 evra po sezoni, na koje valja dodati i bonuse. Ukoliko odradi ugovor do leta 2023, kao što je predviđeno, inkasiraće najmanje 9.000.000, verovatno i celih 10.000.000 evra, zavisno od timskih rezultata i individualnog učinka.

Pedro je došao kao slobodan igrač, zbog čega je Roma bila u situaciju da ga svrsta u grupu bolje plaćenih igrača, zajednog sa Veretuom, Mhitarijanom, Kalinićem, Florencije, Perotijem i našim Aleksandrom Kolarovim. Svi zarađuju po 3.000.000 evra.

Njegov zadatak biće da osveži napad Vučice po boku, s obzirom da se sastav iz Rima nije proslavio izborom igrača na tim poizicijama u bliskoj prošlosti. Imali su i Čengiz Under i Džastin Klajvert zanimljivih trenutaka, ne i konstantnost, dok se od Pedra očekuje da donese probojnost, golove i asistencije. Nešto nalik Henrihu Mhitarijanu, koji je – ruku na srce pokrivao i druge pozicije – zaslužan za 14 pogodaka Fonskekinog tima.



tagovi

PedroPedro RodrigezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara