Hans Joakim Vacke i Erling Haland (Reuters)
Hans Joakim Vacke i Erling Haland (Reuters)

Psihološke igrice u Dortmundu: Priče da smo Halandu nametnuli ultimatum su čista budalaština

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.01.22. | 13:25

Izvršni direktor Borusije Hans Joakim Vacke demantovao priče koje su krenule upravo od norveškog bombardera

Da je Erling Haland budućnost svetskog fudbala, jasno je maltene otkako je pre dve godine stigao u Nemačku. Ali njegova budućnost nije u Borusiji koja sa bori da ga što duže zadrži. Milioneri slove za jedan od najvećih klubova Bundeslige, ali Haland je najviša svetska klasa i kao takav viđen je u klubovima potput Real Madrida, Barselone, mančesterskih velikana, Pari Sen Žermena. I on je svestan te činjenice i zato se pre četiri dana požalio medijima da na Vestfalenu oseća pritisak klupske vrhuške da produži ugovor i ostane u Dortmundu i sledeće sezone.

Pričao je kako je pod pritiskom, kao jedino želi da igra fudbal i da će najproduktivniji biti kada mu je isključivo on u glavi. Požalio se da ga čelni ljudi opterećuju već neko vreme i da će se stvari ubrzo rešiti. Na njegove reči izvšni direktor Borusije Hans Joakim Vacke odgovorio je čim je čuo Halandovu izjavu rečima da u klubu ne mogu da čekaju maj, da je Haland mlad, spontan momak i da mu se praštaju ovakve stvari, ali par dana kasnije Vacke je osetio potrebu da se dopuni. Taman kada se situacija malo slegla, počelo je opet da kuva u domu crno-žutih.

Izabrane vesti

"Istina je da smo iznenađeni izjavom jer još nismo razgovarali sa njim. Tvrdnja da je Dortmund nametnuo ultimatum Halandu je s..nje. Ne postoji nikakav rok za odluku", kratko, ali kategorično je objasnio Vacke.

Dodao je prvi čovek kluba i da će, ukoliko Borusija uvidi da Haland sigurno odlazi, momentalo krenuti u potragu za dostojnom zamenom, kao kada je prvog jula 2014. godine otišao Robert Levandovski, a već sledećeg dana potpisao Ćiro Imobile. Doduše, Italijan se nije ispostavio kao dostojna zamena.

Ovo je već drugi put da je Halandovo ponašanje naišlo na neodobravanje kluba. Jedan od Borusijinih direktora Sebastijan Kel je pre par dana takođe komentarisao Halandovu izjavu. "Nema nikakvih novosti, niti pregovora. Iznenadila me je Erlingova izjava. Razgovaraću sa njim i pitaću ga zašto je davao takav intervju nakon što smo pobedili 5:1. Nismo nabacili nikakav pritisak na njega", rekao je Kel.

Istina u ovakvim slučajevima obično bude negde na sredini, ali imajući u vidu da Norvežanina zastupa Mino Rajola, verovatno najprepredeniji čovek među menadžerima, nije nemoguće, da je Halandov mini-intervju Italijanovo maslo, te jedan od najmoćnijih fudbalskih menadžera već počeo sa psihološkim igricama... Šest meseci pre prelaznog roka u kojem se očekuje Halandov odlazak.


tagovi

Hans Joakim VackeErling HalandBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara