Renato Sančes (©PSG)
Renato Sančes (©PSG)

PSŽ bez velike pompe potrošio 105.000.000 evra, potpisao i Sančes

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 19:43

Novi vezista u Parizu

Trebalo je da bude Milan, na kraju je Renato Sančes završio u Pari Sen Žermenu! Nije kome je namenjeno, već kome je suđeno... Direktorski tandem Rosonera Maldini - Masara borio se rukama i nogama da obezbedi Stefanu Pioliju željeno pojačanje u veznom redu, na kraju je presudila želja portugalskog veziste da svoju karijeru nastavi u Parizu što je Lil na kraju ispoštovao uprkos tome što će na kraju zaraditi manje novca od onoga što je nudio italijanski šampion...

PSŽ je zvanično potvrdio dolazak Lilovog veziste koji je parafirao ugovor na pet godina, dok će na ime obeštećenja biti isplaćeno 15.000.000 evra. Nešto manje od onoga što je Milan davao kako bi Sančes podigao crveno-crni dres...

Izabrane vesti

Subota, 21.00: (9,50) Klerom (6,00) PSŽ (1,28)

Francuski gigant je bez prevelike pompe ovog leta potrošio nešto više od 105.000.000 evra na pojačanja. Sančes je peto pojačanje, pošto su prethodno došli Vitinja iz Porta za 41.500.000 evra, Nuno Mendes iz Sportinga za 38.000.000, Nordi Mukijele iz Lajpciga za 12.000.000 i Ugo Ekitike iz Remsa na jednogodišnju pozajmicu.

Šampion Evrope iz 2016. i zvanično izabrani Zlatni dečko iste godine dobija novu šansu da se pokaže na najvećoj sceni. Posle neuspele epizode u Bajernu i velike greške koju je napravio uopšte transferom u Minhen kao neizbrušen biser Sančes je napravio odličan potez transferom u Lil gde je vratio karijeru na željeni kolosek i sada je vreme da pokaže o kakvom se kalibru zaista radi.

Kristof Galtije dobio je pojačanje po želji i meri. Uostalom, jako dobro zna šta može od njega da očekuje pošto su radili zajedno u Lilu, gde mu je preporodio karijeru. Želeo je da najveće promene napravi u veznom redu, uspeo je u tome jer su Leandro Paredes i Žoržinjo Vajnaldum blizu prelaska u Juventus, odnosno Romu, dok će njihova mesta popuniti Sančes i Vitinja koji je već debitovao u ubedljivom trijumfu protiv Nanta u Superkupu Francuske.

Sančes će Galtijeu dati ozbiljnu taktičku raznovrsnost, s obzirom na to da je prošle sezone u Lilu igrao plejmejkera, nešto defanzivnije, ali i ofanzivnije, zavisno od postavke tima.


tagovi

Renato SančesLetnji prelazni rok 2022Pari Sen ŽermenLil

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara