Žorž Žezus (Reuters)
Žorž Žezus (Reuters)

Puč u Benfiki! Igračima je dosta terora Žorža Žezusa, počele svađe i pred kamerama (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.11.21. | 08:51

Svlačionica zahteva da trener upristoji rečnik i ton kojima se obraća

Kriza drma Benfiku, a svlačionica se okrenula protiv trenera Žorža Žezusa!

Čovek koji je ispisao najuspešnije stranice Benfikine istorije u ovom veku se našao na udaru igrača zbog rečnika i tona kojima im se obraća. Igračima je dosta njegovog terora, a svađe su počele i pred kamerama.

Izabrane vesti

Na prethodnom meču protiv Bajerna u Minhenu, kamera je uhvatila brazilskog desnog beka Žilberta kako je besno odbrusio Žezusu. Nije poznato šta je trener rekao Brazilcu ali je bilo očigledno šta je Žilberto odgovorio

„Calma caralho!!!“, besno je uzviknuo Žilberto prema portugalskom stručnjaku.

U prevodu je to psovka: „Smiri se, k...c jedan“.

Na istoj utakmici je i brazilski štoper Lukas Verisimo izgubio živce i ljutito odbrusio treneru „da se smiri“ kada ga je Žezus kritikovao zbog izgubljene lopte posle presinga Bajerna.

Portugalski mediji su potom načeli priču koja se već duže vremena kuva i počeli da izveštavaju o nezadovoljstvu igrača Žezusovim metodama. Iskusni Argentinac Nikolas Otamendi je u ime igrača otvoreno rekao upravi kluba da oni više neće da trpe Žezusov teror i nedostatak poštovanja koji pokazuje prema njima. Tvrde da im se trener obraća neprimerenim rečnikom i tonom. I da pogotovo ima pik na mlađe igrače i one koji su kraće vreme u klubu od starosedelaca.

Da je nešto puklo u svlačionici lisabonskih Orlova govore i rezultati u poslednje vreme. Otkako je Benfika odigrala briljantno protiv Barselone u Ligi šampiona i pobedila sa 3:0, počeo je veliki pad. Već u sledećem prvenstvenom meču je izgubila od Portimonensea (0:1), a onda na produžetke izbacila slabašni Trofense u Kupu Portugalije. Usledio je debakl protiv Bajerna na svom terenu u Ligi šampiona (0:4), pa tesna pobeda u prvenstvu nad autsajderom Vizelom (1:0) i potom serija od tri meča bez pobede. U Liga kupu je Benfika odigrala 3:3 protiv Vitorije Gimarais, potom opet kisknula u prvenstvu protiv Estorila (1:1) da bi usledio debakl u Minhenu (2:5).

Očigledno je da Žezus nema poverenje svlačionice, a Otamendi je upravi kluba poručio da on i još neki igrači ozbiljno razmišljaju o napuštanju kluba već u januaru ako se nešto ne promeni. Pored Otamendija i dvoje pomenutih Brazilaca, javno nezadovoljstvo trenerom u poslednje vreme su iskazali i reprezentativac Rafa Silva kao i mlada napadačka zvezda Darvin Nunjez koji se na utakmici protiv Vitorije Gimarais takođe prepirao sa trenerom pored kamerama.

Žorž Žezus je najuspešniji trener Benfike u ovom veku. Došao je iz Brage 2009. godine i prekinuo dominaciju Porta. Do Žezusovog dolaska je Benfika imala samo jednu šampionsku titulu u prethodnih 15 sezona, a on je u prvoj sezoni vratio titulu na Luž. za šest godina u Benfiki je osvojio tri šehara šampiona države, jedan nacionalni kup i pet liga kupova, a Benfiku je doveo i do finala Lige Evrope.

Potom je napravi izdaju i otišao u redove gradskog riuvala Sportinga u kojem se zadržao tri godine ali nije imao uspeha. Put ga je dalje vodio u saudijski Al Hilal i brazilski Flamengo sa kojim je osvojio sve u Južnoj Americi da prošle godine vratio u Benfiku.


tagovi

Žorž ŽezusLukas Verisimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara