Puca između Dejvisa i Bajerna: Ultimatum nije fer; Eberl: Ne možemo da čekamo da odgovor padne s neba

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.03.24. | 19:35

Ponuda je na stolu, Bajern ne želi više da pregovara; sve podseća na slučaj Davida Alabe

Iz dana u dan Alfonso Dejvis (23) i Bajern Minhen sve su dalje i dalje od dogovora. Kako trenutno stvari stoje, rastanak bi čak mogao da bude ružan.

Bavarci su, naime, dali ultimatum Kanađaninu i njegovim zastupnicima da donesu konačnu odluku (odlazi ili ostaje) u roku od dve nedelje, zbog čega se oglasio Nik Huseh, Dejvisov agent.

Izabrane vesti

"Nije fer to što rade. Bili smo blizu dogovora pre godinu dana. Onda je smenjena kompletna uprava s kojom smo razgovarali. Sedam meseci se ništa nije dešavalo, nisam se čuo ni sa kim iz kluba, mada sam pokušao da ih kontaktiram", ispručao je Huseh.

On tvrdi da je rok koji je Bajern postavio za odgovor prekratak...

"To je otvoreni ultimatum i mi sada treba da reagujemo u roku od dve nedelje, jer nas pritiskaju. To nije u redu. Sledeći ugovor je od veoma velikog značaja za Alfonsa, a odluku treba da donese ne znajući ko će da bude novi trener, na primer. Ili kako će tim da izgleda... Stavili su nas u veoma tešku situaciju. Zato ćemo tek na kraju sezone videti šta i kako dalje, kada više toga bude poznato".

Ovo bi u prevodu moglo da znači da Dejvis i ljudi što brinu o njegovoj karijeri neće odgovoriti na ultimatum, a to bi moglo da znači prebacivanje igrača na transfer listu.

Podsetimo, brzonogom beku ostalo je još 15 meseci ugovora i za njega se zanima Real Madrid. Bajern ne želi da ga izgubi za džabe i rado bi ga prodao u predstojećem prelaznom roku ukoliko ne dođe do dogovora oko nastavka saradnje.

Od ranije je poznato da je Bajern ponudio Dejvis novi ugovor i platu od 12.000.000 evra (bruto), dok druga strana zahteva čak 20.000.000. Situacija dosta slična onoj kada je David Alaba odlazio u Real.

Šanse da Bajern poboljša ponudu male su, baš kao i da Dejvis pristane na postavljene uslove...

"Nikoga ne pritiskamo. Postoji sasvim normalan odnos između našeg kluba i igrača. Sve je to sasvim normalno", izjavio je Maks Eberl i na neki način odgovorio Dejvisovom menadžeru. "Ne želim da pregovaramo preko medija. Nikada to nisam radio, pa neću ni sada. Verujem da smo dali fer ponudu. U nekom trenutku u životu morate da presečete, da donosite teške odluke. Da kažete da ili ne. Ne možemo večno da čekamo da nam odgovor padne s neba. Neke odluke moraju da donose u određenim rokovima. Za mene je klub na prvom mestu. Bez obzira koji je igrač u pitanju", poručio je Eberl, potvrdivši praktično da Bajern nema nameru više da pregovara.


tagovi

Alfonso DejvisLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara