Rabio je slobodan za 40.000.000 evra, Barsini emisari već bili u Parizu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.07.18. | 08:29

Dogovor sa igračem postoji, još samo šampion Francuske da pokaže zeleno svetlo

Odlazak Adrijena Rabioa iz Pari Sen Žermena postaje realnost kako dani prolaze. Barselona je već odradila pola posla pošto je dogovorila uslove saradnje s francuskim vezistom, sada je potreno još da šampion Francuske pokaže zeleno svetlo. 

Izabrane vesti

Barselona je, izgleda vrlo ozbiljna u nameri da Rabioa učini novim pojačanjem i to nimalo ne krije. Katalonski Mundo Deportivo sinoć je objavio fotografiju direktorskog tandema Barselone Pepa Segure i Erika Abidala na aerodromu u Parizu, pre povratka u Kataloniju, uz objašnjenje da su na pregovore u francusku prestonicu stigli i da se vraćaju kući redovnim letom. Ova informacija bila bi praktično marginalna da kasnije nije objašnjeno da čelnici vladara Španije svoje poslove obično rade "incognito", odnosno da na željene destinacije idu privatnim letovima. Tako su Barselonini emisari, podsetimo, pokušali da završe transfer Marka Veratija, s tim da je taj posao brzo propao. 

Kako je ranije otkriveno, Barselona je Rabiou ponudila 600.000 evra mesečno, odnosno 7.200.000 evra godišnje i ugovor na pet sezona, što je Pari Sen Žermen već dva puta odbio. Rabio je ušao u poslednju godinu ugovora i u narednih šest meseci Sveci će imati priliku da na njemu nešto i zarade. Naravno, ukoliko se saradnja ne nastavi u međuvremenu. Navodno, Tomas Tuhel je u ovoj priči zauzeo stranu sportskog direktora Antera Enrikea koji izričito želi da Rabio bude prodat kako bi se "ispeglale" knjige, dok ceo posao sa Barselonom zapravo koči prebogati vlasnik kluba Naser Al Kelaifi. On, naime, ne želi da proda svoje igrače Barseloni iz, kako navode dobro obavešteni izvori, principa i da je tu zapravo pitanje obraza. 

Ipak, realnost je takva da će Rabio verovatno biti prodat i to po ceni od 40.000.000 evra, što je suma novca kojom bi i Tuhel i Enrike bili zadovoljni. To je novac koji bi Barselona mogla da izdvoji samo od Paulinjove prodaje u Guangdžou Evergrande za 50.000.000 evra. 

Foto: Action Images


tagovi

Adrijen RabioLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara