Radnički u Lazarevom gradu u evropskom modu

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 20:19

Nišlije trijumfom protiv Napretka stigli TSC na četvrtoj poziciji – 4:0

TSC je dobio ozbiljnog konkurenta u borbi za četvrtu poziciju i mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije. Imao je Radnički ovog proleća vrlo slaba izdanja, kuburio sa efikasnošću, ali je protiv Napretka odigrao možda i meč sezone. Napravila je ekipa Radoslava Bataka pravi brejk u Kruševcu (4:0), i bodovno se izjednačila sa TSC-om koji je danas deklasiran u sudaru sa Crvenom zvezdom.

Tačno je da je Napredak ispunio cilj onog dana kada je obezbedio ulazak u plej-of, ali niko se nije nadao da će Radnički iz Niša tako lako upisati prvu pobedu u plej-ofu. Bio je ovo duel u kojem je gostima sve polazilo za nogom. Svaki iole ozbiljniji napad u prvom poluvremenu Radnički je završio pogotkom.

Izabrane vesti

Sve je počelo u 12. minutu kada je opravdano dosuđeni jedanesterac iskoristio Lazar Arsić. Pročitao ga je Nikola Vasiljević, ali udarac iskusnog veziste bio je suviše precizan. Već sredinom drugog poluvremena bilo je velikih 2:0, u strelce se upisao Mesarović.

Napredak je već tada delovao grogirano. Ništa nije polazilo za rukom izabranicima Zorana Kize Milinkovića. Radnički je lako dolazio u završnicu, kao u 49. minutu kada je mladi reprezentativac Srbije Stefan Mitrović stigao do devetog pogotka u sezoni. Raspala se igra Napretka, i već tada je bilo jasno da će Radnički zabeležiti jednu od najubedljivijih pobeda u sezoni. Tačka je stavljena u 80. minutu kada je Mršić pogodio svoj gol.

SUPERLIGA, DRUGO KOLO PLEJ-OFA

Sreda

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 16, 54 i 67, Ben 78/

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)

/Natho 20 pen, Vujačić 49, Rikardo 52 - Kovač 67/

Napredak - Radnički Niš 0:4 (0:2)

/Arsić 12, Mesarović 24, Mitrović 59, Mršić 80 ag/

Četvrtak

19.05: (2.45) Voždovac (3.20) Vojvodina (3.00)



tagovi

Radoslav BatakLazar Arsić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara